Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Paardenverzekering vergelijken en afsluiten, zorg ook voor uw paard.

Meer dan 7492 mensen sloten hier een paardenverzekering af, zorgt u er ook voor?

Voorkom dure kostenposten en verzeker je paard

Jouw paard of pony is jouw grote trots, die je met alle liefde van de wereld verzorgt. Een edel dier verdient het om goed verzekerd te zijn. Al was het alleen maar omdat de kosten waar je mee geconfronteerd kunt worden bij tegenspoed met je paard heel hoog kunnen uitvallen. Krijgt je hengst of merrie gezondheidsproblemen waar een duur onderzoek, een dure behandeling of zelfs een operatie bij komt kijken, dan wil je niet tot de conclusie moeten komen dat je het je niet kunt veroorloven. Heb je een eigenwijs paard, of doet je paard iets onvoorspelbaars waardoor een ander schade heeft, dan is dat ook een onwelkome kostenpost die enorm kan tegenvallen. Ontstaan er gebreken aan je dure harnachement? Gaat je rijtuig kapot, of loop je schade op aan je paardentrailer? Dan is het fijn als je weet dat je hiervoor verzekerd bent. Overweeg daarom of een paardenverzekering eigenlijk niet een essentiële toevoeging is in jouw zorg voor je paard. Een paardenverzekering vergelijken met andere paardenverzekeringen doe je hier op deze website.

Aansprakelijkheid bij schade door jouw hengst of merrie

Slaat je paard of pony op hol of raakt hij geagiteerd, dan kan hij schade veroorzaken bij anderen. Dat kan letsel zijn bij een persoon of een ander dier. Maar het kan natuurlijk materiële schade zijn, van een kapot hek tot een flinke deuk in iemands auto. Je wilt niet dat jouw persoonlijke verzekeraar dan de schouders ophaalt omdat niet jij, maar je paard de schade veroorzaakt heeft. Om deze reden is een paardenverzekering voor aansprakelijkheid een verstandige keuze. Bij zo’n aansprakelijkheidsverzekering hoef je doorgaans geen eigen risico te betalen.

Paardenverzekering voor ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dit kan helaas ook jouw hengst of merrie treffen. Overlijdt jouw paard als gevolg van een aanrijding, brand, verdrinking of zelfs geweld, dan is naast het verdriet ook de financiële schade groot. Een paard is immers een prijzig dier. Om in zo’n ongelukkige situatie in ieder geval jouw schade vergoed te krijgen is er de paardenverzekering voor ongevallen. Er is bij deze verzekering geen sprake van een eigen risico.

Ook voor het harnachement is er een paardenverzekering

Het tuig voor jouw paard of pony, dat ook wel het harnachement genoemd wordt, is een bijzonder prijzig onderdeel van de uitrusting van jouw hengst of merrie. Als er schade ontstaat aan het hoofdstel, zadel, tuig en toebehoren en vervanging noodzakelijk is, kun je op een flinke kostenpost rekenen. Deze schade kan op verschillende manieren ontstaan: je dure spullen kunnen door een brutale dief gestolen worden, of onverhoopt opgaan in een brand. Om hiervoor gedekt te zijn kun je een paardenverzekering voor je harnachement afsluiten. Hierbij is wel sprake van een beperkt eigen risico.

Paardenverzekering voor je rijtuig of paardentrailer

Diefstal, verlies, brand, ongevallen en vandalisme kunnen ook je rijtuig of paardentrailer treffen. Het risico bestaat dat je niet in de financiële positie bent om deze objecten te vervangen of te laten repareren. Dan is het fijn om een paardenverzekering voor je paardentrailer of rijtuig te hebben.

Paardenverzekering vergelijken en afsluiten

Als je alle mogelijke kostenposten op een rijtje zit, wordt het aantrekkelijk om ervoor te kiezen om je paard goed te verzekeren. Zo kun je onwelkome kosten spreiden door een maandelijkse premie te betalen. Een paardenverzekering vergelijken met de rest van het aanbod kan hier op deze website!

Paardenverzekering vergelijken

1,3 / 12 stemmen