Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Inshared DierenverzekeringInShared Dierenverzekering

Jouw hond of kat is jouw trouwe vriend, of geliefd onderdeel van jouw gezin. Jij doet er alles aan om je lieve gezelschapsdier het beste leven te geven, dat hij of zij kan wensen. Dat betekent de allerbeste voeding, de leukste speeltjes en natuurlijk al jouw liefde en aandacht, in voor- en tegenspoed. Kom je als mens in medische tegenspoed terecht, dan kun je dankzij je zorgverzekering rekenen op adequate zorg, zonder dat je je druk hoeft te maken om de financiën. Wordt je hond of kat ziek, dan is dat een ander verhaal, want die is niet verzekerd. Kies daarom voor de hondenverzekering of kattenverzekering van InShared.

InShared Dierenverzekering biedt 3 pakketten, namelijk:

  • InShared Huisdier & Ongeval
  • InShared Huisdier & Zorg (50%)
  • InShared Huisdier & Zorg (100%)

 

Waarom een dierenverzekering afsluiten bij InShared?

Inshared Dierenverzekering

Natuurlijk houd je er rekening mee dat de koelkast of wasmachine een keer stuk gaat, of dat een dure reparatie aan je auto moet plaatsvinden. Ziekte van je hond of kat kan eveneens voor onverwacht hoge rekeningen zorgen. Operaties kunnen zomaar duizenden euro’s kosten. Ook langdurige behandelingen voor chronische aandoeningen en bepaalde onderzoeken kunnen erg duur uitvallen. Hierdoor zou je in een situatie terecht kunnen komen waarbij je gaat twijfelen of je zo’n hoge prijs wel kunt of wilt betalen. Dat komt niet ten goede aan het welzijn van je huisdier. Met een dierenverzekering kun je de medische kosten voor je hond of kat spreiden door het betalen van een maandpremie. Komt er dan tegenspoed, die gepaard gaat met hoge kosten, dan kun je die declareren bij InShared. Zo word je niet voor het blok gezet en is je huisdier verzekerd van adequate zorg als die nodig is.

Goed om te weten over InShared Dierenverzekering

InShared biedt verschillende verzekeringen met diverse voorwaarden. De maximale leeftijd waarop je hond of kat nog verzekerd kan worden bij InShared verschilt per verzekering. Voor de dekking Huisdier & Ongeval mag je hond bij het afsluiten van de verzekering maximaal 8 jaar zijn. Bij een kat is dat 10 jaar. Wil je de dekking Huisdier & Zorg 50% afsluiten, dan mag je huisdier maximaal 6 jaar zijn. Kies je voor Huisdier & Zorg 100%, dan is dat 4 jaar. Niet alle rassen kunnen verzekerd worden; rassen waarvan bekend is dat ze veel zorg behoeven zijn uitgesloten.

Je betaalt 15% van de verzekerde medische kosten voor je huisdier zelf. Dit is je eigen risico. Heb je gekozen voor de verzekering Huisdier & Zorg 50%, dan betaal je de helft van de kosten zelf zonder dat daar extra eigen risico bovenop komt.

Na het afsluiten van de InShared dierenverzekering geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit betekent dat medische kosten als gevolg van ziekte of klachten, die gedurende deze termijn ontstaan, niet vergoed worden. Dit geldt ook voor de behandeling van klachten, die je hond of kat al had voor het afsluiten van de dierenverzekering. Krijgt je huisdier een ongeval tijdens de wachttermijn, en zijn de medische kosten het gevolg hiervan, dan worden de kosten wel vergoed.

Is je hond of kat gevaccineerd, of geef je hem of haar dieetvoeding, dan kun je hiermee ‘Beloningspunten’ verdienen. Hoe meer verzekeringen je hebt bij InShared, hoe hoger het beloningspercentage uitvalt. Hiermee kun je bij no-claim korting krijgen op je premie.

Wat is verzekerd bij InShared?

InShared biedt 2 soorten verzekeringen: Huisdier & Ongeval en Huisdier & Zorg. In het eerste geval ben je verzekerd voor noodzakelijke medische kosten als gevolg van een ongeluk. Dit kan zijn als gevolg van contact met een ander dier (parasieten uitgesloten), maar ook door brand of natuurgeweld. Ook de onhandigheid van je hond of kat is gedekt met de Huisdier & Ongeval verzekering van InShared. Doet je huisdier zichzelf pijn door ergens tegenaan te botsen, ergens vanaf te vallen of ergens in verstrikt te raken, dan kun je dierenartskosten, die hieruit voortvloeien, declareren bij InShared. Je bent ook verzekerd voor medische zorg elders in Europa. Moet je je hond of kat na een ongeluk laten inslapen of moet je huisdier opgehaald worden, dan valt dit ook onder de dekking van de Huisdier & Ongeval-verzekering. Je betaalt bij deze verzekering 15% eigen risico bij elke declaratie. De maximale vergoeding per jaar bedraagt €3.500.

Huisdier & Zorg heeft dezelfde dekking, maar met een flinke aanvulling en kent 2 varianten: 50%, waarbij de helft van overige medische kosten vergoed wordt zonder eigen risico, en 100%, waarbij je alleen 15% eigen risico betaalt. Binnen deze verzekering wordt onderzoek, medicatie, behandeling, verpleging en therapie vergoed. Geef je elders in Europa meer dan €250 uit aan medische kosten bij een geregistreerde dierenarts of -specialist, dan kun je het resterende bedrag boven die €250 vergoed krijgen. Cosmetische ingrepen bij je hond of kat worden vergoed als deze verminkt is geraakt door een ongeluk of ziekte en als InShared ook van mening is dat de ingreep noodzakelijk is. Professionele gebitsreiniging bij je huisdier valt onder de dekking van deze verzekering, net als preventieve zorg (gezondheidscheck en vaccinatie), waarvoor €80 per jaar wordt vergoed. Ben je alleenstaand en word je opgenomen in een zorginstelling, dan wordt gedurende maximaal 4 weken de opvang van je hond of kat vergoed. Raakt je huisdier vermist, dan mag je een declaratie indienen voor het plaatsen van een advertentie. Moet je je hond of kat laten inslapen na een ongeval, dan worden die kosten vergoed, evenals het laten ophalen van het lichaam via de dierenarts.

Wat is niet verzekerd bij InShared?

De eerste 30 dagen na het ingaan van de InShared Dierenverzekering worden geen medische kosten vergoed, tenzij deze het gevolg zijn van een ongeluk dat tijdens de wachttermijn heeft plaatsgevonden. Kosten als gevolg van gebreken, die al bij je huisdier bestonden, ook erfelijke gebreken, die jou niet bekend waren, worden niet gedekt. Een uitzondering hierop is het consult en de eventuele röntgenfoto’s, waarmee dit gebrek wordt vastgesteld. Hetzelfde geldt voor kosten als gevolg van aandoeningen aan de heup of ellebogen van je hond of kat. Andere therapieën dan acupunctuur, hydrotherapie, gedragstherapie en fysiotherapie worden niet vergoed, evenals andere tandheelkundige behandelingen dan het plaatsen van vullingen, wortelkanaalbehandelingen of het trekken van tanden (inclusief narcose).

Castratie of sterilisatie van je hond of kat valt niet onder de dekking van de InShared Dierenverzekering. Dat geldt ook voor kosten rondom voortplanting, drachtigheid en geboorte(regeling). Homeopathische geneesmiddelen, geneesmiddelen aangeschaft via internet of geneesmiddelen die niet geregistreerd zijn worden niet vergoed. Hetzelfde geldt voor voedingssupplementen, diëten of vitamines en medicijnen die de vetstofwisseling beïnvloeden. Ook medicatie bij gedragsproblemen valt niet onder de dekking van de verzekering. Experimentele behandelingen worden eveneens niet vergoed.

Het plaatsen van een identificatiechip bij je hond of kat wordt niet door InShared vergoed, net als braces, protheses en andere soortgelijke hulpmiddelen. Hartkleppen, pacemakers, coils en stents en het plaatsen daarvan vallen eveneens niet onder de dekking. Is je huisdier geopereerd, dan wordt de revalidatie tot 3 maanden vergoed. Vervolgoperaties zijn wel verzekerd. Overlijdt je hond of kat in het buitenland, dan is het vervoer van het lichaam niet verzekerd. Sectie op het lichaam wordt ook niet vergoed.

Aanvullende dekking bij InShared Dierenverzekering

Het is bij InShared niet mogelijk aanvullende dekking voor uitgesloten medische kosten af te sluiten. Wel kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, waarbij ook schade bij een ander, die veroorzaakt wordt door je hond of kat, vergoed wordt. Ook is er de ‘Bobbiedekking’, die je bij een InShared All Risk- en Beperkt Casco EXTRA autoverzekering krijgt. Hiermee heb je dekking voor ‘schade’ aan je huisdier als hij of zij ten tijde van een ongeluk in je auto aanwezig was en daardoor gewond is geraakt. Hiervoor wordt maximaal €500 vergoed. Er is geen sprake van eigen risico.

Declareren van dierenartsrekeningen

Het declareren van medische kosten kan alleen als je dierenarts in een kliniek of praktijk in Nederland actief is en bij de overheid geregistreerd is. Maak je gebruik van een specialist, dan moet die ingeschreven zijn bij het Nederlands Veterinair Specialistenregister of als Europees specialist. Fysiotherapeuten moeten aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

In de digitale verzekeringsmap op de website van InShared vind je onder ‘schade’ het declaratieformulier dat je kunt gebruiken om medische kosten te declareren. Verdere uitleg staat op het formulier. Stuur het declaratieformulier samen met de originele rekeningen naar InShared. Er worden geen declaraties in behandeling genomen van medische kosten die langer dan 12 maanden geleden zijn gemaakt.

Opzeggen van InShared Dierenverzekering

Het is te allen tijde mogelijk om je InShared Dierenverzekering op te zeggen. Dit kun je online doorgeven via de digitale verzekeringsmap. Je vindt de mogelijkheid tot opzeggen onder het kopje ‘Start- en einddatum’. Heb je een einddatum doorgegeven, dan stopt de verzekering op die dag. Teveel betaalde premie wordt teruggestort op je bankrekening.

Kat v.a. €4,38
Hond v.a. € 5,35
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 4
Eigen risico 15%
Max. vergoeding per jaar €3.000 tot €6.000

Heb je ervaring met InShared Dierenverzekering?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over InShared Dierenverzekering

Toppie

Willem op 14-06-2023 15:42

Had altijd bedenkingen bij dit soort verzekeringen maar bij aanschaf twee kittens toch maar de 50% vergoeding verzekering afgesloten voor beiden kittens. Nooit onze huisdieren verzekerd gehad maar nu dus wel ... gelukkig want 1 van de 8 weken oude broertjes kregen zoals later bleek zware epilepsie aanvallen. Diverse ( dure ) onderzoeken, overnachtingen etcetera, en daarna zn leven lang dagelijks medicijnen. Alles werd na de declaratie snel voor 50 % vergoed. Onlangs is de vergoedingsregeling zelfs zonder premieverhoging vergoed naar 80% dus nu zijn de gebroeders voor bij elkaar €32 per maand nog beter verzekerd en dat is in deze dure tijden een geruststellende gedachte.

Nog nooit problemen gehad

Amy op 07-11-2018 18:17

Onze poes Kiki zit al sinds 2014 bij Inshared en het bevalt nog steeds. Ze is over het algemeen gezond, maar ik moest de afgelopen 2 jaar wel een stuk of 6 keer met haar naar de dierenarts. Inshared heeft steeds alles vergoed en er nooit moeilijk over gedaan. Ik hoor wel eens horrorverhalen over verzekeraars die van alles beloven, maar niets vergoeden. Lijkt me heel naar. Gelukkig heb ik nooit problemen gehad met Inshared.

Oplichters!

GaatJeNixAn op 03-11-2018 13:00

Ik stond al sceptisch tegenover verzekeringen en nu al helemaal. Heb mijn kat dus bij Inshared verzekerde en iedere keer is er wel een premieverhoging. Maar krijg je dan ook meer vergoed? Nee hoor! Nu heeft mijn kat specialistische hulp nodig. Zou worden vergoed, zeggen ze. Maar wat blijkt? Moet ik eerst voorschieten. Gaat om 1300 euro! Dat heb ik niet zomaar even. Vind het echt erg, want zo ontneem je een levend wezen de mogelijkheid om gezond door het leven te gaan. Ik heb mijn spaargeld moeten gebruiken om de ingreep te betalen. Oh, en natuurlijk was het eigen risico voor mijn eigen rekening, dus ze hebben niet eens alles vergoed. Verzekeraars zijn criminelen, erger dan banken! Zodra ik kan beeindig ik de verzekering. Ik zet zelf wel geld opzij. Stelletje oplichters!

Aanrader!

WillemT op 21-10-2018 07:11

Ik zou iedereen met een huisdier Inshared aanraden. Is een fatsoenlijke verzekeraar die gewoon doet wat hij zegt. Ik heb onze honden hier vorig jaar verzekerd en heb tot nog toe alleen maar goede ervaringen gehad. De mensen van de klantenservice zijn ook zeer vriendelijk en behulpzaam.

Goede verzekering voor jonge huisdieren

Peter op 21-08-2018 18:07

Ik heb onze rottweiler Rocky verzekerd bij Inshared en heb tot nog toe geen problemen ondervonden. Moest een paar keer met hem naar de dierarts (een keer vanwege gebitsproblemen, andere keer vanwege gekneusde poot), maar alles is volgens afspraak vergoed. Nu is het wel zo dat Rocky nog maar 3 jaar is. Las op de site dat Inshared oudere honden niet overal voor verzekert en ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen een probleem is. Verder prima verzekering.

Een fatsoenlijke verzekeraar

Bettie op 11-07-2018 21:12

Ik vind Inshared een hele fijne verzekering. Ze zijn heel duidelijk over wat wel en wat niet onder de verzekering valt en doen niet moeilijk. Ook als je extra informatie wilt hebben krijg je netjes en snel antwoord. Ik weet dat verzekeraars geen goede reputatie hebben, maar Inshared is echt fatsoenlijk. Jammer dat niet alle verzekeraars zo zijn!

Meike op 17-06-2018 04:36

Heb mijn kat sinds begin dit jaar bij Inshared verzekerd. Ben zeer tevreden. Bezoek aan de dierenarts en de medicijnen werden snel en zonder problemen vergoed.

Tevreden

Bjorn op 04-04-2018 10:17

Al enkele jaren ben ik naar tevredenheid verzekerd bij Inshared. De declaraties die ik ingediend heb werden net binnen een aantal dagen gestort op mijn rekening en de klantenservice is ook erg vriendelijk.

Goede verzekeraar

Tygo op 13-02-2018 09:40

Een goede verzekeraar. Heb onze labrador al jaren hier ondergebracht en dat gaat goed. Moet er wel bij zeggen dat onze hond 4 jaar is, dus niet zo oud. Baasjes met een oude hond kunnen beter ergens anders een verzekering afsluiten, want ik heb begrepen dat InShared die niet verzekert.

Heel tevreden over Inshared

Andrea op 08-02-2018 09:49

Ik heb eerder veel problemen gehad bij andere verzekeraars. Er werd van alles beloofd, maar nauwelijks iets vergoed. Heb mijn kat nu al twee jaar verzekerd bij Inshared en alles loopt gesmeerd. Ik heb maar twee keer gebruik hoeven maken van de verzekering, maar in beide gevallen werd alles netjes betaald.