Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Inshared DierenverzekeringInShared Dierenverzekering

Jouw hond of kat is een vrolijke factor in je leven. Hij of zij is je trouwe vriend, of geliefd onderdeel van het gezin. Het is immers huisje, boompje, beestje. Niets is jou dan ook teveel om je lieve gezelschapsdier het beste leven te geven wat hij maar kan krijgen. Dat betekent de allerbeste voeding, de leukste speeltjes, allerlei mooie attributen en natuurlijk al jouw liefde en aandacht. Dat is in voorspoed en tegenspoed. Kom je zelf in medische tegenspoed terecht, dan kun je dankzij je verplichte zorgverzekering rekenen op adequate zorg zonder dat je je druk hoeft te maken om te financiën. Wordt je hond of kat ziek, dan is het een ander verhaal, want die is niet verzekerd. Kies voor hondenverzekering of kattenverzekering van Inshared.

De Inshared Dierenverzekering kent 3 pakketten, namelijk:

  • InShared Huisdier & Ongeval
  • InShared Huisdier & Zorg (50%)
  • InShared Huisdier & Zorg (100%)

Waarom zou je een huisdierverzekering afsluiten bij InShared?

Inshared Dierenverzekering

Rekeningen links, rekeningen rechts… je betaalt wat af in het dagelijks leven. Natuurlijk hou je er rekening mee dat de koelkast of de wasmachine een keer kapot kan gaan, of dat er een prijzige reparatie aan je auto noodzakelijk blijkt te zijn. Het leven moet immers door kunnen gaan. Maar ziekte van je hond of kat kan ook voor onverwachte hoge rekeningen zorgen. Operaties kunnen honderden tot duizenden euro’s kosten, langdurige behandelingen voor chronische aandoeningen kunnen flink in de papieren gaan lopen en bepaalde onderzoeken zijn ook niet mals qua prijs. Het is denkbaar dat je hierdoor in de situatie terechtkomt dat je gaat twijfelen of je wel zo’n hoge prijs kunt of wilt betalen. En dat komt niet ten goede van je huisdier en zijn of haar welzijn. Het is een keuze die je ook niet moet willen maken, want van een verkeerde keuze kun je lang spijt hebben. Met een huisdierenverzekering kun je de medische kosten van je hond of kat spreiden door het betalen van een maandelijkse premie. Komt er dan tegenspoed die gepaard gaat met hoge kosten, dan kun je deze declareren bij InShared. Zo wordt je niet voor het blok gezet en is je huisdier verzekerd van adequate zorg wanneer dat noodzakelijk is.

Goed om te weten over de InShared huisdierenverzekering

InShared biedt verschillende verzekeringen met verschillende voorwaarden. De maximale leeftijd waarop je hond of kat nog verzekerd kan worden bij InShared verschilt per verzekering. Voor de dekking Huisdier & Ongeval mag uw hond bij het afsluiten van de verzekering maximaal 8 jaar zijn. In het geval van een kat is dat 10 jaar. Wil je de dekking Huisdier & Zorg 50% afsluiten, dan mag je huisdier maximaal 6 jaar zijn. Kies je voor Huisdier & Zorg 100%, dan is dat 4 jaar. Niet alle rassen kunnen verzekerd worden; rassen waarvan bekend is dat ze veel zorg behoeven zijn uitgesloten.

Je betaalt 15 procent van de verzekerde medische kosten voor je huisdier zelf. Dit is je eigen risico. Heb je gekozen voor de verzekering Huisdier & Zorg 50%, dan betaal je de helft van de kosten zelf zonder dat daar nog een extra eigen risico bovenop komt.

Na het afsluiten van de InShared huisdierenverzekering geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit betekent dat medische kosten als gevolg van ziekte of klachten die gedurende deze termijn gemaakt worden niet vergoed worden. Dit geldt ook voor de behandeling van klachten die je hond of kat als had voor het afsluiten van de dierenverzekering. Krijg je huisdier een ongeval tijdens de wachttermijn, en zijn de medische kosten aantoonbaar het gevolg hiervan, dan worden de kosten wel vergoed.

Is je hond of kat gevaccineerd, of geef je deze dieetvoeding, dan kun je hiermee ‘Beloningspunten’ verdienen. Hoe meer verzekeringen je hebt bij InShared, hoe hoger de Beloningsprocenten uitvallen. Hiermee kun je bij een no-claim een klein percentage korting krijgen op je premie.

Wat is er verzekerd?

InShared biedt twee type verzekeringen aan: Huisdier & Ongeval en Huisdier & Zorg. In het eerste geval ben je verzekerd voor noodzakelijke medische kosten als gevolg van een ongeluk dat jouw huisdier getroffen heeft. Dit kan zijn als gevolg van contact met een ander dier (parasieten uitgesloten), maar ook door brand of natuurgeweld. Ook de eigen onhandigheid van je hond of kat is gedekt met de Huisdier & Ongeval verzekering van Inshared. Doet je huisdier zichzelf pijn door ergens tegenaan te botsen, ergens vanaf te vallen of het voor elkaar te krijgen om ergens in verstrikt te raken, dan kun je die dierenartskosten die hiervan het gevolg zijn gewoon declareren bij InShared. Je bent ook verzekerd voor medisch noodzakelijk zorg elders in Europa. Moet je hond of kat als gevolg van een ongeluk ingeslapen worden of opgehaald worden, dan valt dit ook onder de dekking van de Huisdier & Ongeval verzekering. Je betaalt bij deze verzekering 15 procent eigen risico bij elke declaratie. Het maximaal te vergoeden bedrag per jaar bedraagt 3.500 euro.

De verzekering Huisdier & Zorg kent dezelfde dekking, maar met een flinke aanvulling, en bestaat in twee varianten: 50%, waarbij de helft van overige medische kosten vergoed worden zonder dat er een extra eigen risico bestaat, en 100%, waarbij je enkel de 15 procent eigen risico betaalt. Binnen deze verzekering wordt onderzoek, medicatie, behandeling, verpleging en therapie vergoed. Geef je elders in Europa meer dan 250 euro aan medische kosten bij een geregistreerde dierenarts of specialist voor dieren, dan kun je het resterende bedrag boven die 250 euro vergoed krijgen. Cosmetische ingrepen bij je hond of kat worden vergoed als deze verminkt is geraakt door een ongeluk of ziekte, en als InShared ook van mening is dat de ingreep noodzakelijk is. Professionele gebitsreiniging bij je huisdier valt onder de dekking van deze verzekering, net als preventieve zorg (gezondheidscheck en vaccinatie), waarvoor 80 euro per jaar wordt vergoed. Ben je alleenstaand en word je opgenomen in een zorginstelling, dan wordt gedurende maximaal vier weken de opvang van je hond of kat vergoed. Raakt je huisdier vermist, dan kun je een declaratie indienen voor het plaatsen van een advertentie om deze terug te vinden. Moet je hond of kat ingeslapen worden na een ongeval, dan wordt dat vergoed, evenals het laten ophalen van het lichaam via de dierenarts.

Wat is niet verzekerd?

De eerste 30 dagen na het ingaan van de InShared huisdierenverzekering worden er geen medische kosten vergoed, tenzij deze het gevolg zijn van een ongeluk dat tijdens de wachttermijn heeft plaatsgevonden. Kosten als gevolg van gebreken die al bij je huisdier bestonden, ook erfelijke gebruiken die jou nog niet bekend waren, worden niet gedekt. Een uitzondering hierop is het consult en de eventuele Röntgenfoto’s waarmee dit gebrek wordt vastgesteld. Hetzelfde geldt voor kosten ten gevolge van aandoeningen aan de heup of ellebogen van je hond of kat. Andere therapieën dan acupunctuur, hydrotherapie, gedragstherapie en fysiotherapie worden niet vergoed, evenals andere tandheelkundige behandelingen dan het plaatsen van vullingen, wortelkanaalbehandelingen of het trekken van tanden (inclusief narcose).

Castratie of sterilisatie van je hond of kat valt niet onder de dekking van de InShared huisdierenverzekering. Dat geldt ook voor kosten rondom voortplanting, drachtigheid en geboorte(regeling). Homeopathische geneesmiddelen, geneesmiddelen aangeschaft via internet of geneesmiddelen die niet geregistreerd zijn worden niet vergoed. Hetzelfde geldt voor voedingssupplementen, diëten of vitamines en medicijnen die de vetstofwisseling beïnvloeden. Ook medicatie bij gedragsproblemen valt niet onder de dekking van de verzekering. Experimentele behandelingen worden eveneens niet vergoed.

Het plaatsen van een identificatiechip bij je hond of kat wordt niet door InShared vergoed, net als braces, protheses en andere soortgelijke hulpmiddelen. Hartkleppen, pacemaker, coils en stents en het plaatsen daarvan valt eveneens niet onder dekking. Is je huisdier geopereerd, dan wordt de revalidatie niet langer dan 3 maanden vergoed. Vervolgoperaties zijn wel verzekerd. Overlijdt je hond of kat in het buitenland, dan is het vervoer van het lichaam niet verzekerd. Sectie op het lichaam wordt ook niet vergoed.

Aanvullende verzekeringen bij InShared huisdierenverzekering

Het is niet mogelijk om aanvullende dekking voor uitgesloten medische kosten af te sluiten bij InShared. Wel is het mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten waarbij ook schade bij een ander die veroorzaakt wordt door je hond of kat vergoed wordt. Ook is er de ‘Bobbiedekking’, die je bij een InShared Allrisk- en Beperkt Casco EXTRA autoverzekering krijgt. Hiermee heb je dekking voor ‘schade’ aan je huisdier als deze ten tijde van een ongeluk in je auto aanwezig was en daardoor gewond is geraakt. Hiervoor wordt maximaal 500 euro vergoed. Er komt geen eigen risico bij kijken.

Declareren van dierenartsrekeningen

Het declareren van medische kosten kan alleen als je dierenarts in een kliniek of praktijk in Nederland actief is en bij de overheid geregistreerd is. Maak je gebruik van een specialist, dan moet deze ingeschreven zijn bij het Nederlands Veterinair Specialistenregister of als Europees specialist. Fysiotherapeuten moeten aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

In de digitale verzekeringsmap die je vanaf de website van InShared kunt openen vind je onder ‘schade’ het declaratieformulier dat je kunt gebruiken om medische kosten te declareren. Verder uitleg staat op het formulier. Stuur het declaratieformulier samen met de originele rekeningen op naar InShared. Er worden geen declaraties in behandeling genomen van medische kosten die langer dan 12 maanden geleden zijn gemaakt. Je kunt je nota’s dus wel opsparen, maar moet wel rekening houden met deze termijn.

Opzeggen van je InShared huisdierenverzekering

Het is te allen tijde mogelijk om je InShared huisdierenverzekering op te zeggen. Dit kun je online doorgeven via de digitale verzekeringsmap. Je vindt de mogelijkheid tot opzeggen onder het kopje ‘Start- en einddatum’. Heb je een einddatum doorgegeven, dan stopt de verzekering op die dag. Teveel betaalde premie wordt teruggestort op je bankrekening.

Kat v.a. € 4,38
Hond v.a. € 5,35
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 4
Eigen risico 15%
Max. vergoeding per jaar € 3500

Heb je ervaring met Inshared?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Inshared

Nog nooit problemen gehad

Amy op 07-11-2018 18:17

Onze poes Kiki zit al sinds 2014 bij Inshared en het bevalt nog steeds. Ze is over het algemeen gezond, maar ik moest de afgelopen 2 jaar wel een stuk of 6 keer met haar naar de dierenarts. Inshared heeft steeds alles vergoed en er nooit moeilijk over gedaan. Ik hoor wel eens horrorverhalen over verzekeraars die van alles beloven, maar niets vergoeden. Lijkt me heel naar. Gelukkig heb ik nooit problemen gehad met Inshared.

Oplichters!

GaatJeNixAn op 03-11-2018 13:00

Ik stond al sceptisch tegenover verzekeringen en nu al helemaal. Heb mijn kat dus bij Inshared verzekerde en iedere keer is er wel een premieverhoging. Maar krijg je dan ook meer vergoed? Nee hoor! Nu heeft mijn kat specialistische hulp nodig. Zou worden vergoed, zeggen ze. Maar wat blijkt? Moet ik eerst voorschieten. Gaat om 1300 euro! Dat heb ik niet zomaar even. Vind het echt erg, want zo ontneem je een levend wezen de mogelijkheid om gezond door het leven te gaan. Ik heb mijn spaargeld moeten gebruiken om de ingreep te betalen. Oh, en natuurlijk was het eigen risico voor mijn eigen rekening, dus ze hebben niet eens alles vergoed. Verzekeraars zijn criminelen, erger dan banken! Zodra ik kan beeindig ik de verzekering. Ik zet zelf wel geld opzij. Stelletje oplichters!

Aanrader!

WillemT op 21-10-2018 07:11

Ik zou iedereen met een huisdier Inshared aanraden. Is een fatsoenlijke verzekeraar die gewoon doet wat hij zegt. Ik heb onze honden hier vorig jaar verzekerd en heb tot nog toe alleen maar goede ervaringen gehad. De mensen van de klantenservice zijn ook zeer vriendelijk en behulpzaam.

Goede verzekering voor jonge huisdieren

Peter op 21-08-2018 18:07

Ik heb onze rottweiler Rocky verzekerd bij Inshared en heb tot nog toe geen problemen ondervonden. Moest een paar keer met hem naar de dierarts (een keer vanwege gebitsproblemen, andere keer vanwege gekneusde poot), maar alles is volgens afspraak vergoed. Nu is het wel zo dat Rocky nog maar 3 jaar is. Las op de site dat Inshared oudere honden niet overal voor verzekert en ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen een probleem is. Verder prima verzekering.

Een fatsoenlijke verzekeraar

Bettie op 11-07-2018 21:12

Ik vind Inshared een hele fijne verzekering. Ze zijn heel duidelijk over wat wel en wat niet onder de verzekering valt en doen niet moeilijk. Ook als je extra informatie wilt hebben krijg je netjes en snel antwoord. Ik weet dat verzekeraars geen goede reputatie hebben, maar Inshared is echt fatsoenlijk. Jammer dat niet alle verzekeraars zo zijn!

Meike op 17-06-2018 04:36

Heb mijn kat sinds begin dit jaar bij Inshared verzekerd. Ben zeer tevreden. Bezoek aan de dierenarts en de medicijnen werden snel en zonder problemen vergoed.

Tevreden

Bjorn op 04-04-2018 10:17

Al enkele jaren ben ik naar tevredenheid verzekerd bij Inshared. De declaraties die ik ingediend heb werden net binnen een aantal dagen gestort op mijn rekening en de klantenservice is ook erg vriendelijk.

Goede verzekeraar

Tygo op 13-02-2018 09:40

Een goede verzekeraar. Heb onze labrador al jaren hier ondergebracht en dat gaat goed. Moet er wel bij zeggen dat onze hond 4 jaar is, dus niet zo oud. Baasjes met een oude hond kunnen beter ergens anders een verzekering afsluiten, want ik heb begrepen dat InShared die niet verzekert.

Heel tevreden over Inshared

Andrea op 08-02-2018 09:49

Ik heb eerder veel problemen gehad bij andere verzekeraars. Er werd van alles beloofd, maar nauwelijks iets vergoed. Heb mijn kat nu al twee jaar verzekerd bij Inshared en alles loopt gesmeerd. Ik heb maar twee keer gebruik hoeven maken van de verzekering, maar in beide gevallen werd alles netjes betaald.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord