Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Jouw huisdier verzekerd met de OHRA Huisdierenverzekering

Jouw puppy, volwassen hond, kater of poes is je dierbaar. Elke dag houdt hij of zij je gezelschap en deel je een bijzondere band tussen mens en dier. Je verzorgt je huisdier optimaal, met de beste voeding en de fijnste attributen om het leven van jouw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken. Maar je trouwe viervoeter kan helaas, net als een mens, ziek worden. In Nederland heeft ieder mens een verplichte zorgverzekering, die ervoor zorgt dat je onderzocht en behandeld kunt worden, zonder dat je te maken krijgt met torenhoge rekeningen voor zorgkosten. Lang niet iedereen heeft immers reserves om zulke forse uitgaven te dekken. Dat kan je wel overkomen met je huisdier. Met de OHRA Huisdierenverzekering kun je dit voorkomen. Kies daarom voor een hondenverzekering of kattenverzekering van OHRA.

Waarom een OHRA Huisdierenverzekering afsluiten?

Waarom zou je je hond of kat verzekeren? Het is een keuze die je maakt voor jezelf en je huisdier. De huisdierenverzekering van OHRA dekt (een deel van) de medische kosten, die je maakt bij de dierenarts. Mocht het nodig zijn om je huisdier te laten opereren of krijgt je hond of kat een chronische aandoening, waarbij langdurige behandeling nodig is, dan hoef je dit hooguit voor een deel zelf te betalen. Zo voorkom je dat je moet nadenken of je de ingreep, het onderzoek of de behandeling wel kunt betalen. Dit is een keuze die ten koste kan gaan van het welzijn van je huisdier. Eén reden om een OHRA Huisdierenverzekering af te sluiten is dus adequate zorg voor je huisdier. Een andere reden is dat je met een huisdierenverzekering met een maandpremie de dierenartskosten voor je geliefde hond of kat kunt spreiden.

Goed om te weten over de OHRA Huisdierenverzekering

Alle katten en honden, ongeacht het ras, kunnen verzekerd worden met de OHRA Huisdierenverzekering, mits ze jonger zijn dan 7 jaar. Wordt je huisdier 7, terwijl hij of zij al verzekerd is bij OHRA, dan loopt de verzekering gewoon door. De maandpremie stijgt naarmate je hond of kat ouder wordt. Voor alle declaraties geldt een eigen bijdrage van 20%. Ieder verzekerd huisdier moet verplicht een identificatiechip hebben. Heeft jouw hond of kat dit (nog) niet, dan kun je dat na het afsluiten van de huisdierenverzekering laten doen bij de dierenarts. OHRA betaalt dan 80% van de kosten voor de chip. De tijd van de dierenarts betaal jij. Het maakt niet uit welke dierenarts je kiest, ook mag je tussentijds van dierenarts wisselen. Voor sommige behandelingen moet je echter toestemming vragen aan OHRA, anders worden de kosten niet vergoed. Dit geldt voor een second opinion bij een andere dierenarts en behandelingen, die meer kosten dan €750.

Ohra dierenverzekering

 

Bij het afsluiten van de verzekering wordt je gevraagd naar de gezondheid van je huisdier. Heeft deze al klachten of aandoeningen, dan kan hij of zij niet verzekerd worden voor deze zaken. Voor die medische kosten krijg je dan geen vergoeding. Na het afsluiten van de verzekering heb je 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je de polis binnenkrijgt. Je krijgt alle documenten digitaal. Binnen de periode van bedenktijd is het mogelijk de verzekering kosteloos weer op te zeggen. Er bestaat een wachttijd, die inhoudt dat je dierenartskosten de eerste 30 dagen nog niet vergoed worden. Hier bestaan wel uitzonderingen voor. Naast de eerder genoemde identificatiechip, worden in de eerste 30 dagen van de dierenverzekering wel kosten vergoed als je huisdier een ongeluk krijgt, je een vaccinatie, castratie of sterilisatie declareert bij de extra dekkingen of als je huisdier voorheen elders was verzekerd.

Wat is verzekerd? Kies uit de Basis, Plus of Top Huisdierenverzekering van OHRA

OHRA biedt drie verschillende huisdierenverzekeringen die veel van de meest voorkomende behandelingen dekken: Basis, Plus en Top. Basis is de goedkoopste huisdierenverzekering, waarbij de maximale vergoeding €3.000 per jaar bedraagt. Daarbinnen wordt per jaar maximaal €100 vergoed voor consulten. Noodzakelijke operaties zijn gedekt. Kosten met betrekking tot aandoeningen aan heupen en ellebogen worden niet vergoed. Je kunt je boven de Basis-huisdierenverzekering nog bijverzekeren voor medische kosten in het buitenland, vaccinaties, tandheelkundige zorg en de crematie van je huisdier na diens overlijden. Het is niet mogelijk om je bij te verzekeren voor sterilisatie en castratie, en ook niet voor verschillende therapieën die niet binnen de basisdekking vallen. De Plus-huisdierenverzekering, die het meest gekozen wordt, dekt €150 euro per jaar aan kosten voor dierenartsconsulten en kent een maximaal te vergoeden bedrag van €4.000 euro per jaar. Bij de Plus-dierenverzekering is het wél mogelijk om je bij te verzekeren voor sterilisatie en castratie en voor verschillende therapieën die niet binnen de basisdekking vallen. De Top-huisdierenverzekering vergoed jaarlijks maximaal €6.000 en dekt wel medische kosten met betrekking tot aandoeningen aan heupen en ellebogen. Voor consulten wordt maximaal €200 per jaar vergoed.

  • Basis - Maximale vergoeding van €3.000 per jaar
  • Plus - Maximale vergoeding van €4.000 per jaar
  • Top - Maximale vergoeding van €6.000 per jaar

 

Wat is niet verzekerd?

Er is een aantal uitzonderingen op de dekking van de OHRA Huisdierenverzekering. Medische kosten die voortkomen uit ziekten of aandoeningen die je huisdier al had voor de ingangsdatum van de huisdierenverzekering worden niet vergoed, net als diergeneesmiddelen die in Nederland niet officieel geregistreerd zijn. Ook kosten rondom zwangerschap, voortplanting en geboorte worden niet gedekt door de OHRA Huisdierenverzekering. Hieronder valt ook chemische castratie bij mannelijke dieren. Preventieve behandelingen moeten ook door de verzekerde zelf betaald worden. Zoals eerder gemeld gelden ook beperkingen voor vergoedingen tijdens de eerste 30 dagen na het afsluiten van de huisdierenverzekering.

boxer

Aansprakelijkheidsverzekering van OHRA

Het is natuurlijk heel vervelend als je geliefde hond of kat ziek wordt. Maar het is ook vervelend als hij of zij schade veroorzaakt bij een ander. Deze schade wordt niet gedekt door de huisdierenverzekering. Soms zal het om kleine schade gaan, zoals het beschadigen van kleding of gordijnen, maar schade aan bijvoorbeeld bankstellen, vloeren of auto’s kan behoorlijk duur uitvallen. Als je wél voor schade bij derden door toedoen van jouw huisdier verzekerd wilt zijn, dan kun je bij OHRA een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze geldt dan zowel voor jouw hele gezin als voor je huisdier en kent een maximale dekking van maar liefst 2,5 miljoen euro. De aansprakelijkheidsverzekering van OHRA kent geen eigen risico.

Declareren van dierenartsrekeningen

ohra declareren huisdierDe declarabele medische kosten voor je huisdier kun je declareren via de website van OHRA. Deze worden dan zo spoedig mogelijk overgemaakt naar je bankrekening. Hiervoor maak je een Mijn OHRA-account aan, waar je ook wijzigingen kunt doorgeven. Voor het indienen van declaraties bestaan enkele voorwaarden. Op de factuur van de dierenarts moet de naam van je huisdier en diens chipnummer staan. Heb je meerdere dieren laten behandelen bij hetzelfde bezoek, laat dan duidelijk op de factuur zetten welke kosten betrekking hebben op welk dier. Ook de diagnose van de dierenarts moet duidelijk op de rekening te zien zijn. Vraag je dierenarts ook om alle kosten inclusief BTW op de factuur te vermelden. Zoals eerder vermeld, geldt in bepaalde gevallen dat je alleen kunt declareren als je van tevoren toestemming hebt gevraagd.

OHRA Huisdierenverzekering opzeggen

Na de bij het afsluiten van de huisdierenverzekering overeengekomen contractduur is je verzekering dagelijks opzegbaar. In de meeste gevallen betreft het een contract van één jaar. Als je een vierjarig contract hebt, kan opzeggen uiteraard pas na vier jaar. Een aansprakelijkheidsverzekering kan op ieder moment opgezegd worden, ook tijdens het eerste jaar. Er wordt te allen tijde een opzegtermijn van één maand gehanteerd. Opzeggen kan via Mijn OHRA op de website van OHRA. Als je huisdier overlijdt, kun je een overlijdensverklaring opvragen bij de dierenarts en deze indienden bij OHRA. De verzekering wordt dan beëindigd vanaf de dag dat je hond of kat overleden is. Als je teveel premie hebt betaald, dan krijg je die zo snel mogelijk terug.

Kat v.a. €12,28
Hond v.a. €24,46
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 5
Eigen risico 20%
Max. vergoeding per jaar €3.000 tot €6.000

Heb je ervaring met OHRA Huisdierenverzekering?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over OHRA Huisdierenverzekering

Was een goede verzekering

C. de Geus op 06-09-2023 20:05

Erg jammer dat er iemand bij OHRA op het geniale idee kwam om een eigen risico per keer van 50 euro in te voeren ik vind dit nog steeds kant noch wal slaan dat een verzekering dat plots klaps mag invoeren ook al ben je al jaren klant .

Waardeloze verzekering

Desiree Pesch op 12-04-2023 11:57

Mijn hondje was heel ziek, 2e paasdag had ze veel bloed in haar ontlasting, had koorts en moest geregeld spugen. De dag na pasen direct een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Ze bleek een acute maag/darm infectie te hebben. Ze had een prik nodig, diarree remmers en een antobioticakuur van 5 dagen. Vergoeding geneesmiddelen 0, van het consult á €48, is precies de somma van €9.40 vergoed!!! Wat enorm slecht dit......helaas moet ik deze verzekering een jaar uitzitten, voor €29.00 euro per maand. Daarna ben ik weg daar!!!

Topverzekering

Monique van Dalen op 08-04-2022 15:26

Deze verzekeringsmaatschappij is glashelder. Duidelijk en supermakkelijk declareren. Zowel bij een ongelukje met mijn zoon (aansprakelijkheidsverzekering) als bij mijn hond ben heel erg goed geholpen. Zeker aangezien er emotie in het spel was ook heel meelevend. Het uitbetalen ging snel en na telefonisch overleg nog sneller ivm hoge kosten dierenarts. Top!

super slechte verzekering. Toch wel de paarse krokodil.

sven op 05-05-2021 19:07

Ohra adverteert met “verzekeren zonder paarse krokodillen”, maar de grap is dus dat die paarse krokodil er wel degelijk is. De TOP verzekering stelt niets voor en heeft weinig inhoud. Er wordt nauwelijks wat gedekt en de declaraties vrijwel altijd afgewezen, Je bent dus verzekerd voor niks. Mocht je hond preventief medicijnen nodig hebben: niet verzekerd. Medicijnen die niet als "medicijn" worden gezien: niet verzekerd. En ga zo maar door. Daarnaast is het declareren omslachtig, onhandig, tijdrovend en vooral irritant. Mede omdat je dus OOK de factuur moet uploaden. Dubbel werk. Contact met de afhandeling van declaraties is onpersoonlijk, per e-mail en vooral voor Ohra heel makkelijk. Namelijk afwijzen, verwijzen naar de vele "aanvullende pakketten" waar het wél in zou zitten enz. Als standaard ""top" verzekering absoluut NIET aan te raden, Beter spaar je deze premie elke maand zelf, want je gaat toch alles zelf betalen.

Waardeloos

Maaike Sieljes op 20-10-2020 06:28

Vergoed bijna niets. Ze hebben steeds wel weer een excuus om niets uit te hoeven keren. Ik voel me niet serieus genomen en heb inmiddels honderden euro’s aan dierenartskosten gemaakt, maar nog helemaal niets vergoed gekregen.

verkeerde ingangsdatum

Laura op 19-02-2020 11:37

Ik voel mij compleet in de maling genomen door OHRA en ben dan ook absoluut niet te spreken over de OHRA huisdierenverzekering. 8 november heb ik voor mijn kitten een huisdierenverzekering afgesloten. Er vanuitgaande dat de verzekering die dag of de dag erna in zo gaan aangezien de kat al in mijn bezit was. 27 november een afspraak gemaakt voor een castratie op 23 december. Daar hebben ze helaas een hartruis geconstateerd en ben ik doorgestuurd naar het UKG. Gelukkig heb ik hem verzekerd en is de wachttijd voorbij. Nu vergoedt OHRA helemaal niets omdat ze zeggen dat ik zelf heb ingevuld dat de verzekering pas 24 november hoeft in te gaan. Complete onzin, ik heb de aanvraag samen met iemand anders naast mij gedaan en dit niet veranderd. Het zure van alles is dat het precies op dag 30 van de wachttijd is geconstateerd ( voelt bijna alsof OHRA dit bewust heeft gedaan). Vervolgens wordt je echt afgewimpeld via de mail aangezien ik een herziening wil van de ingangsdatum of per direct van het contract af. Mijn vertrouwen in OHRA is op dit moment ver te zoeken. Ik had misschien beter moeten lezen maar als ik iets afsluit verwacht ik dat OHRA dit goed doet. Drama

Wel premie innen maar niks vergoeden

Jeoff op 20-01-2020 19:25

We hebben tien jaar lang premie betaalt voor de Ohra huisdierenverzekering, en nu we de verzekering nodig hebben vergoeden ze geen enkele rekening. Let zeer goed op de polisvoorwaarden, die zijn zo beschreven dat ze zich overal onderuit wormen. Waardeloos bedrijf!

Snelle afhandeling

Mulder op 08-08-2019 22:38

Zeer snelle afhandeling van de declaraties betreffende de huisdierenverzekering. Ik ben erg tevreden!

Volkomen slecht

Gerda op 14-03-2019 20:56

Wat een intens slechte verzekering. Probeerde een keer een declaratie te doen, maar ze wild niets vergoeden. Ronduit slecht.

Top!

Francisco op 24-10-2018 15:33

Zeer goede verzekering!
Maken snel het geld over. Staat binnen een paar dagen op de bankrekening.
Heb nooit te horen gekregen dat ze iets niet zouden vergoeden.
Echt top!

Super!

Silke op 21-10-2018 13:07

Ik heb alleen maar positieve ervaringen met OHRA. Heb mijn Chihuahua hier al jaren ondergebracht en nog geen een keer problemen gehad. Het afgelopen jaar moest ze een paar keer naar de dierenarts omdat ze last had van haar maag. Bleek om een virus te gaan. Ik heb de rekeningen op een dinsdag verstuurd en het geld stond diezelfde donderdag op mijn bank. Super! Vooral omdat ik had verwacht dat het nog minstens een week zou duren voordat ik het geld binnen zou hebben (er staat normaal gesproken 10 dagen voor). Ik zou OHRA zeker aanraden!

Alles is vergoed

HendrikvP op 18-10-2018 04:44

Onze hond had nierproblemen en is twee keer opgenomen. Ik had al wel een verzekering bij Ohra lopen, maar je knijpt hem toch even. Was achteraf niet nodig geweest. Ik kreeg een vriendelijke mevrouw aan de lijn die mij vertelde dat alles gewoon vergoed zou worden en dat is ook gebeurt. Heel erg bedankt voor de goede service Ohra!

Meer betalen voor minder

Floris op 24-09-2018 08:02

Wij hebben onze hond al 5 jaar bij OHRA verzekerd en afgelopen jaar kregen wij ineens te horen dat er een premieverhoging zou komen en dat de vergoedingen beperkt zouden worden. Dus meer betalen, voor minder. Ja, maar dat is omdat de technieken steeds moderner worden en er meer geld voor betaald moet worden, zeggen ze. Als ik dan zeg dat dit een argument van likmevestje is, zeggen ze doodleuk: Dan stapt u toch over naar een andere verzekeraar? De brutaliteit! Mijn hond is 8 jaar en het is dus niet meer mogelijk om hem bij een andere verzekeraar aan te melden en dat weten ze maar al te goed. Puur machtsmisbruik!

Slechte verzekering

Jasper op 01-08-2018 10:30

Snap aldie positieve reacties niet. Ik heb slechte ervaringen met ohra, moeilijk bereikbaar en ze grijpen alles aan om maar niet te hoeven betalen. En als ze toch betalen duurt het lang voordat je het geld op de rekening hebt staan. Ben nu overgestapt naar Hema, veel beter!

Goede dierenverzekering

Johan op 24-06-2018 14:16

Vrij keuze van dierenarts, zelf eigen risico kiezen, nette afhandeling. Premie ook niet al te hoog.
Prima zo.

Zeer blij!

Marijke op 17-06-2018 09:00

Onze hond moest het afgelopen jaar een paar grote ingrepen ondergaan. Dat heeft flink wat geld gekost. Al met al moesten we meer dan 700 euro dokken. Ik heb de rekeningen bij OHRA gedeclareerd en gelukkig vergoeden zij het grootste deel van het bedrag. Ik ben zo blij! Eerlijk, ik had nooit gedacht dat we zoveel gebruik van deze verzekering zouden moeten maken, maar ben zeer blij met OHRA!

Betaling

Jeroen op 15-04-2018 01:34

Nu ruim 2 jaar klant bij Ohra en al een aantal keren bij de dierenarts geweest, behoorlijk wat kosten gemaakt. Een dag later ontving ik een melding over mijn declaratie en 2 dagen later stond het alweer op mijn rekening.

Dikke pluim!

Sabine op 07-04-2018 21:32

Ik ben zeer te spreken over OHRA. Ze komen gewoon hun afspraken na. Niks geen rare uitzonderingsclausules, waardoor er niet uitgekeerd wordt (zoals bijvoorbeeld bij HEMA, dikke afrader!). Als er een medische ingreep uitgevoerd moet worden, betalen zij dat gewoon. Heerlijk zo'n dierenverzekering. Dikke pluim!

Goede service

George op 23-02-2018 22:01

Ik ben erg tevreden over OHRA...

Dierenverzekering is prima

W. Hattema op 18-01-2018 02:51

Helaas is onze hond veel ziek de laatste tijd, steeds last van diarree en bloed bij ontlasting. Denk dat we elk kwartaal wel een keer naar dierenarts moeten waar hij dan anti biotica krijgt en een aantal injecties. De rekeningen komen dan ook in hoog tempo binnen. In de meeste gevallen staat binnen een week na het declareren het geld weer op onze rekening, helemaal top!

Prima afhandeling van dierenarts kosten

Joyce op 13-01-2018 21:04

Nadat ik de rekening van de dierenarts kreeg voor mijn hond heb ik deze via het online declareer formulier op de website van ohra ingediend. Alles is netjes afgehandeld.