Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Verzeker je huisdier met de Petsecur dierenverzekering

Petsecur begrijpt als geen ander dat jouw puppy, volwassen hond, kitten of poes je dierbaar is. Iedere dag opnieuw houdt hij of zij je gezelschap en deel je een bijzondere band met je huisdier. Natuurlijk probeer je je huisdier optimaal te verzorgen, gezond te laten eten en zorg jij als baasje ervoor dat het leven van het dier zo prettig mogelijk verloopt. Desondanks kan jouw trouwe viervoeter, net als een mens, helaas ziek worden. Nederlanders hebben voor onszelf een zorgverzekering, die ervoor zorgt dat we onderzocht en behandeld kunnen worden als dat nodig is, zonder dat we persoonlijk te maken krijgen met torenhoge rekeningen voor ziektekosten. Niet iedereen heeft immers allerlei buffers achter de hand om forse uitgaven te dekken. Met je huisdier kan je dat wel overkomen als hij of zij niet verzekerd is. Met de Petsecur dierenverzekering kun je hoge zorgkosten voorkomen. Daarom kies je voor een honden- of kattenverzekering van Petsecur.

Waarom een huisdierenverzekering bij Petsecur?

Om welke redenen zou je jouw hond of kat verzekeren? Deze keuze maak jij voor zowel jezelf als voor je trouwe viervoeter. De dierenverzekering van Petsecur dekt de medische kosten - geheel of gedeeltelijk - die je bij de dierenarts of in een dierenkliniek maakt. Als een operatie van je huisdier noodzakelijk is, of jouw hond of kat krijgt bijvoorbeeld een chronische aandoening, waarbij langdurige behandeling nodig is, dan hoef je die kosten slechts voor een deel zelf te betalen. Op die manier voorkom je dat je moet besluiten of de ingreep, het onderzoek of de behandeling wel door kan gaan, omdat je niet weet of je de volledige kosten wel kunt betalen. Dergelijke keuzes kunnen ten koste gaan van de gezondheid van je huisdier. Die wil je uiteraard te allen tijde de beste zorg kunnen bieden. Dit is daarmee meteen de belangrijkste reden om een huisdierenverzekering af te sluiten bij Petsecur. Een reden, die voor jou van belang is, is dat je met een maandelijkse premie de dierenartskosten voor je hond of kat kunt spreiden.


Handige tips voor de Petsecur huisdierenverzekering

Je kunt alle katten en honden, ongeacht het ras, laten verzekeren bij Petsecur huisdierenverzekering, maar dan moet je huisdier wel jonger zijn dan 7 jaar. Indien je huisdier 7 jaar wordt, terwijl het dier al is verzekerd bij Petsecur, dan loopt de verzekering wel gewoon door. Naarmate je hond of kat ouder wordt, stijgt de maandelijkse premie. Bij declaraties gelden verschillende eigen bijdragen en dekkingspercentages. Nadere informatie hierover vind je op de website van Petsecur onder het kopje “Onze pakketten”. Voor ieder huisdier dat is verzekerd is een identificatiechip verplicht. Mocht jouw hond of kat deze chip nog niet hebben, dan kun je dat alsnog na het afsluiten van een huisdierenverzekering door de dierenarts laten doen. Het maakt niet uit welke dierenarts je kiest, op dit moment of in de toekomst. Jij bent als klant vrij om deze keuze zelf te bepalen, ook als je in de tussentijd van dierenarts wilt veranderen. Let op: bij sommige behandelingen, waar hoge kosten aan verbonden zijn, raden we je aan voor alle zekerheid eerst even contact op te nemen met Petsecur, omdat de kosten anders mogelijk niet worden vergoed.

Op het moment dat je een verzekering afsluit, word je gevraagd naar de gezondheid van je huisdier. Als jouw hond of kat al klachten of aandoeningen heeft, dan kan je huisdier niet worden verzekerd tegen die bestaande aandoeningen. Medische kosten hiervoor worden dan ook niet vergoed. Na het afsluiten van de verzekering heb je 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je de polis ontvangt. Alle documentatie ontvang je digitaal. Binnen de bedenktijd heb je de mogelijkheid de verzekering kosteloos op te zeggen. Wel is er sprake van een wachttijd, dat houdt in dat kosten voor de dierenarts gedurende de eerste 30 dagen nog niet worden vergoed. Omdat het voor aandoeningen aan kruisbanden en sommige chirurgische ingrepen niet duidelijk is of deze al voor ingang van de verzekering aanwezig en/of gepland waren, worden deze kosten na 2 maanden gedekt.


Pakketten: keuze uit Basis, Standaard of Extra

Petsecur biedt drie verschillende huisdierenverzekeringen aan, waarmee de meeste behandelingen worden gedekt. Je kunt kiezen uit drie pakketten, namelijk: Basis, Standaard of Extra. Basis is de voordeligste dierenverzekering, waarbij de maximale vergoeding per jaar 2500 euro bedraagt. Tevens zijn noodzakelijke operaties gedekt. Operaties aan heupen en ellebogen worden niet vergoed. Bijverzekeren kan in de volgende gevallen: 

  • Voor een kleine extra inleg voorkom je hoge kosten als je huisdier gebitsproblemen krijgt. 
  • Je dier laten cremeren na hopelijk een lang en gezond leven. 
  • Je dier laten castreren of steriliseren. Geen extra kosten bij een looptijd van 60 maanden. Deze keuze is mogelijk als je dier maximaal 4 jaar oud is. 
  • Vaccinaties, titeren, ontwormen en ontvlooien zijn verzekerd tot € 60 per verzekeringsjaar.

De meest gekozen Standaard-dierenverzekering biedt een vergoeding van maximaal 4000 euro per jaar. Bij de Extra-dierenverzekering wordt jaarlijks maximaal 6000 euro vergoed. Bij zowel de Standaard- als de Extra-dierenverzekering worden kosten voor operaties aan heupen of ellebogen overigens wel (gedeeltelijk) vergoed. Alle details vind je uiteraard onder het kopje “Voorwaarden” op de website van Petsecur.


Vergoedingen in het kort: 

  • Basis - Maximale vergoeding € 2500 per jaar
  • Standaard - Maximale vergoeding € 4000 per jaar
  • Extra - Maximale vergoeding € 6000 per jaar

Wat wordt niet verzekerd door Petsecur?

Er is een aantal uitzonderingen op de kosten, die door Petsecur huisdierenverzekeringen worden gedekt. Medische kosten, die voortkomen uit een ziekte of aandoening, die jouw huisdier al had voor de ingangsdatum van de huisdierenverzekering, worden niet vergoed. Dat geldt ook voor diergeneesmiddelen, die niet officieel geregistreerd zijn. Let ook altijd goed op de beperkingen voor vergoedingen tijdens de eerste 30 dagen na het afsluiten van een huisdierenverzekering.

Declareren

De dierenartskosten, die je voor je huisdier hebt gemaakt, kun je declareren via de website van Petsecur. De vergoeding wordt dan zo snel mogelijk uitgekeerd. Op de website van Petsecur kun je ook bijvoorbeeld wijzigingen in de situatie van je huisdier doorgeven. Op de factuur van de dierenarts moet altijd de naam van je huisdier en het chipnummer worden vermeld. Mocht je meerdere huisdieren hebben laten behandelen tijdens hetzelfde consult, laat dan duidelijk op de factuur vermelden welke kosten betrekking hebben op welk huisdier. De diagnose van de dierenarts moet duidelijk op de rekening te zien zijn. Vraag je dierenarts ook alle kosten inclusief BTW op de factuur te zetten.

Petsecur dierenverzekering opzeggen

Na de contractduur, zoals die bij het afsluiten van de huisdierenverzekering is overeengekomen, kun je je verzekering bij Petsecur dagelijks opzeggen. Meestal gaat het om een contract met een looptijd van één jaar, maar als je bijvoorbeeld een vierjarig contract hebt, dan kun je dat contract pas na vier jaar opzeggen. In alle gevallen wordt een opzegtermijn van één maand gehanteerd. Opzeggen kan uiteraard via de website van Petsecur. Als je huisdier overlijdt, kun je een overlijdensverklaring opvragen bij de dierenarts en deze indienen bij Petsecur. De verzekering wordt dan beëindigd vanaf de dag dat je hond of kat overleden is. Als je onterecht teveel premie hebt betaald, dan wordt dat bedrag zo snel mogelijk teruggestort.

Kat v.a. € 9,40
Hond v.a. € 11,61
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 4
Eigen risico € 0 tot € 150
Max. vergoeding per jaar € 2500 tot € 6000

Heb je ervaring met PetSecur?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over PetSecur

Nooit uitbetaling

Helaas pindakaas op 08-09-2022 13:48

Wat je ook declareerde er is nooit een uitbetaling vis petsecut. Er is altijd wel een voorwaarde waarom tot niet uitkeren wordt overgegaan. Helaas moet ik verzekeren omdat mijn hond hulphond is. We waren bij Reaalverzekering nooit problemen, helaas zijn ze gestopt. Dus daarom moesten we overstappen. Probeer dan maar eens een oudere hond te verzekeren. Ze is kerngezond en goed genoeg om te werken maar niet goed genoeg om te verzekeren. We konden alleen bij petsecure verzekeren. Maar het is eigenlijk zonde van het geld.

Verzekering voor mijn duck tolling retriever

O op 29-07-2022 21:15

Prima geregeld en binnen enkele seconde afgesloten.

Verzekering makkelijk afgesloten

Nick van Eeden op 29-07-2022 10:35

Vorige maand een verzekering afgesloten voor twee katten (mannetje en vrouwtje). Makkelijk geregeld om voor twee dieren een verzekering af te sluiten. Vragen over declaratie werden ook netjes uitgelegd door support

Verzekering met 0 euro eigen risico.

Corina op 29-06-2022 21:56

Afgesloten het duurste pakket met 0 euro eigen risico. Echter wordt er standaard een belachelijk hoog bedrag aan administratie kosten per declaratie berekend. Lees €8.80. Dit lees je terug in de voorwaarden op volgens mij de laatste of voorlaatste pagina van de voorwaarden. Boevenstreken zijn het. Ik ben direct na het jaar verplicht lidmaatschap overgestapt. Valse voorwendselen.

Britsekorthaar

E op 08-06-2022 15:56

Snelle uitbetaling en afhandeling.
helaas moesten we al heel snel gebruik maken van de verzekering en dit werd vlot afgehandeld en snel uitbetaald.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord