Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Jouw huisdier verzekerd bij AEGON

Jouw hond of kat is je trouwe maatje en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je gunt hem of haar het allerbeste. Of dat nu het lekkerste voer is, de leukste speeltjes of gewoon een dikke knuffel, niets is teveel. Ook als je huisdier ziek wordt of een ongeval krijgt, dan wil je dat hij of zij zo snel mogelijk opknapt. Jij hoeft je geen zorgen te maken over hoge kosten als je medische zorg nodig hebt, want jij hebt een zorgverzekering. Dat geldt niet voor je huisdier, maar je kunt je hond of kat wel verzekeren voor medische kosten met de huisdierenverzekering van AEGON.

Aegon dierenverzekering

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten bij AEGON?

Als jouw hond of kat ziek wordt en een dure operatie van misschien wel duizenden euro’s nodig heeft, of een langdurige behandeling of een duur onderzoek, dan zijn dat kosten waar je niet op zit te wachten. Desondanks wil je de beste medische zorg voor je huisdier, zonder dat je je zorgen maakt over het betalen van de rekeningen. Om die zorg weg te nemen is er de huisdierenverzekering van AEGON. Je betaalt dan een maandpremie en de dierenartsrekeningen mag je declareren om de medische kosten van je hond of kat te spreiden.

Hondenverzekering

Goed om te weten over de AEGON Huisdierenverzekering

Om je huisdier te identificeren stelt AEGON verplicht dat jouw hond of kat een identificatiechip heeft. Dit hoeft nog niet bij het afsluiten van de verzekering, maar dit moet wel zo snel mogelijk. Elke hond of kat tot 8 jaar kan verzekerd worden bij AEGON, tenzij hij of zij een chronische aandoening heeft of in het verleden operaties ondergaan heeft. De premie wordt jaarlijks bepaald op basis van de leeftijd van het dier. Bij honden is ook het ras een bepalende factor. Bij de verouderingstoeslag wordt ook gekeken naar de grootte van het dier. Na het afsluiten van de huisdierenverzekering geldt een wachttermijn van 30 dagen. Medische kosten die binnen deze termijn gemaakt worden, worden niet vergoed, tenzij er gedurende die periode sprake is van een ongeval. Het eigen risico van €50 hoeft maar één keer per declaratie te worden voldaan. Je kunt ook nota’s opsparen om in één keer in te dienen en op die manier één keer eigen risico te betalen.

Wat is verzekerd bij AEGON?

AEGON vergoedt vanuit de huisdierenverzekering het consult van de dierenarts, evenals opname en/of behandeling, als die door AEGON noodzakelijk wordt geacht. Operaties en narcose vallen ook onder deze dekking, net als onderzoek dat moet plaatsvinden om letsel of een aandoening vast te stellen. Dit houdt in dat de kosten voor röntgenfoto’s, MRI- en CT-scans, echografisch onderzoek, endoscopisch onderzoek, microbiologisch onderzoek en laboratoriumonderzoek gedekt zijn. Geneesmiddelen, die in Nederland geregistreerd zijn, worden vergoed, evenals hulpmiddelen, zoals implantaten en verband. Medicijnen, die voor mensen bedoeld zijn, worden alleen vergoed als er geen diergeneeskundig alternatief bestaat. Het maximaal te vergoeden bedrag per kalenderjaar is €3.500.

Wat is niet verzekerd bij AEGON?

Medische kosten voor al bestaande aandoeningen bij jouw hond of kat worden niet vergoed. Preventieve zorg, zoals vaccinaties, valt ook niet onder de dekking, evenals revalidatie, protheses en pacemakers. Ook hulpmiddelen, zoals een rolstoel bij het ontbreken van (de functie van) een ledemaat, worden niet vergoed.

Aanvullende dekking bij AEGON Huisdierenverzekering

Je kunt bij AEGON een aanvullende dekking afsluiten voor medische kosten voor je huisdier binnen Europa en landen rond de Middellandse Zee. Hiervoor wordt per jaar maximaal €1.000 vergoed.

Declareren van dierenartsrekeningen

Je kunt declaraties online indienen. Per keer dat je kosten declareert betaal je een eigen risico van €50. Het opsparen van nota’s (tot maximaal 12 maanden oud) is daarom gunstig, want dan betaal je over al die declaraties maar eenmaal eigen risico. Heb je meerdere huisdieren verzekerd, declareer dan de kosten van ieder dier apart. Lever duidelijke scans van de facturen en de patiëntenkaart aan. Als er om een geboortedatum wordt gevraagd, vul dan je EIGEN geboortedatum in, niet die van je huisdier.

Opzeggen AEGON Huisdierenverzekering

Voor de AEGON Huisdierenverzekering geldt een contractduur van één jaar na het afsluiten van de verzekering. Hierna kun je de verzekering dagelijks opzeggen. Deze stopt dan één maand na opzegging. Je kunt dit eenvoudig online regelen via Mijn AEGON.

Kat v.a. € 10,39
Hond v.a. € 15,12
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 4
Eigen risico €50
Max. vergoeding per jaar € 3500

Heb je ervaring met AEGON Huisdierenverzekering?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over AEGON Huisdierenverzekering

Beetje duur geworden!

Karen op 06-04-2022 17:34

Begon met €20, betaal nu €36 per maand! Tevreden, alleen zie ik nergens dat je bij "elke" declaratie, €50 eigen risico betaald! Je moet ze dus OPSPAREN en dus VOORSCHIETEN van een heel jaar! Dan kost het maar 1X €50 eigen risico! Word je hond ouder dan kost het steeds meer per maand! Elk jaar wordt de verzekering verhoogd!

teleurstellend

Lilian de Jong op 06-04-2022 11:33

Deze verzekering had ik gekozen omdat sterilisatie vergoed zou worden. Kennelijk zijn de voorwaarden veranderd. Per ingediende declaratie is er 50 euro eigen risico dus ik had de nota's opgespaard. Aegon vergoedde bijna niets omdat de declaraties te laat waren ingediend. Waardeloze verzekering. Beter zet ik iedere maand het premiebedrag opzij, dan ben ik goedkoper uit. Het zou me nu al 200 euro gescheeld hebben!

Oplichters

Johan op 02-02-2022 11:52

Jarenlang totaal geen problemen had. Acceptabele verhoging jaarlijks van max zes euro per maand. En zodra je huisdier te oud is om ergens anders te verzekeren verhogen ze de premie met 45%. Van 35 euro naar 51 per maand. Of je dus maar op wil rotten want je word een te groot risico. Betaal je dan al bijna elf jaar netjes premie voor.

slechte huisdierenverzekering

marja op 28-12-2021 16:13

mijn huisdierenverzekering voor hond is van 8 jaar geleden 17 euro naar 8 jaar later naar 41 euro gegaan. dus niet bij aegon verzekeren.

Prijsverhoging van maarliefst 36%

J.A. Bouwman op 04-07-2019 19:10

Ik ben boos, heel boos. Jarenlang vrijwel dezelfde premie betaald, met een verhoging die redelijk genoemd mag worden. Ze is al vanaf dat ze 8 weken was hier verzekerd en uitsluitend haar sterilisatie gedeclareerd. Dit jaar is mijn lieve schat echter 8 jaar geworden en is de premie met maar liefst 36% verhoogd!!!! Daarbij komt dat ze dus 8 jaar is geworden en daarmee te oud om een andere verzekering af te sluiten. Zou fraai worden als alles met 36% verhoogd wordt, inkomen groeit niet mee, houd je dus niets over om van te leven. Valt niet tegenaan te werken zo.

Bijna 50% verhoging premie van 22 euro naar 31 euro

Bvg op 01-06-2019 00:58

Belachelijke prijsverhoging premie. Betaal al 8 jaar premie. Hond te oud, dan verhogen we gewoon de premie zodat de mensen wel opzeggen. Oplichters

Catman op 05-08-2018 05:08

Heele fijne verzekering. Goede ervaringen mee. Iedere keer dat onze kat naar de dierenarts ging werd alles vergoed. Heerlijk gewoon!

Nog geen dag spijt van

Arjan op 15-07-2018 15:59

Heb mijn teckel twee jaar geleden verzekerd bij Aegon en heb er nog geen dag spijt van gehad. Alle dierenartsbezoeken zijn zoals afgesproken betaald. Hetzelfde geldt voor de medicijnen. Ik denk erover om nog een hond te nemen en als het zover is dan ga ik die hier ook verzekeren.

Ik wacht nog steeds op uitbetaling...

Esmee op 06-07-2018 09:39

Ik wacht na 4 maanden nog steeds op een uitbetaling van Aegon. Ze vragen steeds om een ander papiertje en inmiddels ben ik het goed zat. Het gaat om 93,47 euro. Voor hun is dat een bedrag van niks, maar voor mij is dat het verschil tussen een week droog brood eten of een fatsoenlijke maaltijd.

Ze laten je gewoon stikken!

L. op 11-05-2018 10:26

Er wordt van alles beloofd, maar als het puntje bij paaltje komt, laten ze je gewoon stikken. Mijn kat had een bobbeltje en dat bleek dus een tumor te zijn. Ze is geopereerd en dat heeft flink wat geld gekost. Geeft niet, dacht ik, want Aegon vergoedt het toch. Dus niet! Volgens Aegon zat de tumor er al voordat de verzekering afgesloten was en daarom vergoeden ze het niet. Stelletje naaiballen! Zo kan ik ook wel een verzekering beginnen. Gewoon bij iedere aandoening zeggen dat het er al zat en lekker niet uitkeren. Ik heb mijn kat bij de eerste de beste gelegenheid uitgeschreven. Het is nu allemaal twee jaar geleden, maar ik kan er nog steeds pissig van worden.

Verkeerde informatie

Sara op 25-04-2018 16:01

Ik dacht dat dit wel een goede dierenverzekering was, maar ben enorm teleurgesteld. Ik had gevraagd of de behandeling van mijn kat helemaal vergoed zou worden. Volgens de mevrouw aan de telefoon was dat absoluut het geval. Nu blijkt dat ik het toch allemaal zelf moet dokken. Het gaat om een bedrag van 127,35 euro, dus het valt op zich mee, maar ik vind het ronduit slecht dat de informatie die ze me hebben doorgegeven niet klopt. Echt jammer!

Bernhard op 17-04-2018 01:17

Heldere afspraken en goede service.
Mijn hond kreeg zelfs de medicijnen vergoed.
Ben zeer tevreden.

Kirill op 30-03-2018 17:05

Fijne verzekering. Ik heb mijn hond hier twee jaar geleden verzekerd en heb alleen maar positieve ervaringen. Declaraties worden snel behandeld en de klantenservice is erg vriendelijk. Ik raad Aegon zeker aan.

Goed

Janette op 17-02-2018 01:04

Moesten voor onze poes het afgelopen jaar een paar keer naar de dierenarts en dat tikte flink aan. In totaal 455 euro kwijt aan medische kosten. Aegon heeft het allemaal vergoed, dus daar waren we erg blij mee. Minpuntje is dat we wel eerst alles moesten voorschieten.

Ik ben tevreden!

Bart op 21-01-2018 21:45

Alleen maar positieve ervaringen met Aegon. Onze golden retriever is 1 jaar en we hebben al een aantal keren een rekening moeten declareren. Je kunt alles online indienen en het geld wordt snel uitgekeerd. Ik ben tevreden!

Nestor op 01-01-2018 20:44

Ondanks dat je het geld moet voorschieten, vind ik Aegon een goede verzekeraar. Onze hond Atlas kreeg een infectie aan zijn achterpoot en dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. We moesten tot 4 keer toe naar de dierenarts, maar gelukkig heeft Aegon alles achteraf vergoed. Ik heb het idee dat dit bij andere verzekeraars niet snel zou gebeuren. Vooral over Reaal hoor ik slechte verhalen. Ik ben blij dat Atlas bij Aegon zit.