Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Vogelverzekering vergelijken en afsluiten, zorg ook voor uw vogel.

Meer dan 7492 mensen sloten hier een vogelverzekering af, zorgt u er ook voor?

Ook jouw vrolijk fluitende vogels willen verzekerd zijn van medische zorg

Fluitend en zingend het leven door, dat willen we allemaal wel. Vogels lijken zo het leven te slijten. Hetzelfde geldt voor jouw vrolijke parkiet, of misschien heb je een papegaai, die er af en toe nog wat bijdehante opmerkingen tussendoor gooit. Juist daarom ben je natuurlijk zo gesteld op jouw prachtige vogel. Je hebt hem of haar al de mooiste kooi of volière gegeven, het beste zangzaad en natuurlijk regelmatig iets lekkers tussendoor. Je geeft hem alle liefde en zorg, hij geeft jou gewaardeerd gezelschap. Maar wat doe je als je vogel iets mankeert? Natuurlijk wil je dat jouw trouwe vogel zo snel mogelijk weer beter is, maar de dierenartskosten kunnen vaak hoog uitpakken. Het kan gebeuren dat je voor het blok komt te staan en je afvraagt of je zo’n groot bedrag wel kunt missen. Dat is niet in het voordeel van het welzijn van je huisdier. Je kunt jezelf dit soort moeilijke dilemma’s besparen door het afsluiten van een vogelverzekering.

Je vogel een leven lang goed in z’n veren met adequate medische zorg

Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor de dierenartskosten die je maakt voor je vogel gedurende zijn leven. Deze kun je vergelijken met je eigen ziektekostenverzekering, waarin bepaalde zaken gedekt worden en er een eigen bijdrage kan zijn. Voor extra dekking kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Wat voor jou als eigenaar hier het gunstigste aan is, is dat je de medische kosten voor je vogel zo kunt spreiden. Je betaalt een maandelijkse premie en kunt vervolgens als je bij de dierenarts geweest bent de rekening declareren om (een deel) terug te krijgen. Zo wordt je niet geconfronteerd met hoge rekeningen die in één keer betaald moeten worden en die je doen twijfelen of je wel door moet gaan met de ingreep of behandeling. Het biedt zekerheid voor zowel jou als eigenaar als je vogel, die altijd verzekerd is van adequate zorg.

Wacht niet tot je vogel oud is met verzekeren

Je kunt een vogelverzekering afsluiten bij figopet, een verzekeraar die zich geheel richt op het verzekeren van huisdieren. De goedkoopste vogelverzekering begint van 11,63 euro per maand. Dit is wel – naast de dekking – van verschillende factoren afhankelijk. De leeftijd van je vogel is van invloed op de premie. Hoe ouder de vogel, hoe groter de kans op hoge medische kosten, en hoe hoger dus de premie. Is je vogel op hogere leeftijd en nog niet verzekerd? Dan bestaat de kans dat figopet de verzekering helaas niet meer wil afsluiten. Wat verder nog bijdraagt aan het bepalen van de hoogte van de premie voor jouw vogelverzekering is of het om een mannetje of een vrouwtje gaat, en wat voor een ras je vogel is. Ook naar de (recente) medische geschiedenis wordt gevraagd.

Dekking pakketten vogelverzekering vergelijken: Basis

figopet biedt drie verschillende vogelverzekeringen aan, met verschillende dekkingen. Het is dus verstandig om de verschillende vogelverzekeringen te vergelijken om te bepalen welke dekking en premie voor jou en je vogel het meest passend is. In het Basis-pakket worden de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed. Dit geldt ook voor euthanasie (het laten inslapen van je vogel) en het plaatsten van een identificatiechip. In het Basis-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie 50 procent van de kosten vergoed. Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 3.000 euro.

Dekking pakketten vogelverzekering vergelijken: Plus

Ook in het Plus-pakket worden de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed, evenals euthanasie en het plaatsten van een identificatiechip. In het Plus-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie 75 procent van de kosten vergoed. Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek. In tegenstelling tot het Basis-pakket worden in het Plus-pakket tandheelkundige zorg, MRI’s en CT-scans, homeopatische medicatie en opname van langer dan 7 dagen in een dierenkliniek (inclusief dwang en sondevoeding) voor 50 procent vergoed. Ook de kosten voor het gebruik van de Dierenambulance worden voor 50 procent vergoed tot een maximum van 250 euro per jaar. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 4.000 euro.

Dekking pakketten vogelverzekering vergelijken: Totaal

Net als in het Plus-pakket worden in het Totaal-pakket de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed, evenals euthanasie en het plaatsten van een identificatiechip. In het Totaal-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie echter 80 procent van de kosten vergoed. Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek. Tandheelkundige zorg, MRI’s en CT-scans, homeopatische medicatie en opname van langer dan 7 dagen in een dierenkliniek (inclusief dwang en sondevoeding) worden ook voor 80 procent vergoed. Ook onderdeel van het Totaal-pakket is een vergoeding van maximaal 60 euro per jaar voor preventieve zorg, zoals vaccinaties, ontvlooien en ontwormen. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 5.000 euro.

Bijverzekeren

Voor een aantal zaken moet je in alle gevallen bijverzekeren, mits gewenst. Je kunt je bijverzekeren voor een dekking van 50 procent van de kosten voor chemotherapie en radiotherapie voor je vogel. Heb je plannen om je vogel mee op vakantie te nemen, dan is het raadzaam om je bij figopet bij te verzekeren met een reisverzekering met werelddekking. Mocht er dan acuut iets aan de hand zijn met je vogel, dan kun je 80 procent van de totale kosten tot een bedrag van duizend euro per jaar terugkrijgen. Ook voor het cremeren van je huisdier na diens dood kun je je bijverzekeren. Dit wordt dan geheel gedekt, inclusief vervoer.

Vogel opvangen bij ziekenhuisopname eigenaar

Het kan ook gebeuren dat niet je papegaai of parkiet, maar jij door medische problemen opgenomen moet worden. Het is goed om te weten dat dan binnen de figopet-vogelverzekeringen dekking bestaat voor de opvang van je huisdier in zo’n situatie. Heb je het Basis- of Plus-pakket, dan wordt 50 procent van de opvangkosten gedekt. Heb je het Totaal-pakket, dan is dit 80 procent.

Een stukje zekerheid voor jou en je vogel

Klinkt dit als een extra stukje zekerheid dat jij wel kunt gebruiken in de zorg voor jouw geliefde vogel, die jouw huis elke dag weer opvrolijkt? Overweeg dan goed welk pakket het best aansluit bij de kosten die jij verwacht te gaan maken en vooral níet te gaan maken. Natuurlijk is het onvoorspelbaar wat er met de gezondheid van je papegaai gebeurt gedurende zijn hopelijk lange leven. Maak dus een verstandige keuze met zicht op de toekomst.

 

Vogelverzekering vergelijken

2,8 / 5 stemmen