Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Dierenverzekering

Je huisdier goed verzekerd bij Dierenverzekering.nl

Je hebt een hond of kat, die je zeer dierbaar is en van wiens gezelschap je nog lang hoopt te genieten. Je doet je best om goed voor je huisdier te zorgen, omdat je hond of poes als volwaardig gezinslid wordt behandeld. Hij of zij krijgt het beste voer, de leukste speeltjes, een fijne mand of kattenbak en natuurlijk heel veel aandacht. Maar net als jij kan ook je huisdier ziek worden of gewond raken. Je wilt dan dat hij of zij de beste medische zorg krijgt. Dat kan er echter voor zorgen dat je met hoge dierenartsrekeningen te maken krijgt. De honden- of kattenverzekering van Dierenverzekering.nl biedt uitkomst.

Dierenverzekering van Dierenverzekering.nl

Dierenverzekering.nl biedt 3 pakketten voor honden- en kattenverzekeringen:

  • Basis
  • Plus
  • Top

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten bij Dierenverzekering.nl?

Een huisdier verzorgen is duurder dan je denkt. Vaak zijn de aanschaf en het voer nog wel te betalen, maar als jouw hond of kat gezondheidsklachten krijgt, dan kunnen de kosten opeens flink stijgen.

Stel je voor dat jouw huisdier een dure operatie of onderzoek nodig heeft. Of dat hij langdurig behandeld moet worden, bijvoorbeeld voor een chronische aandoening. Het kan dan soms om duizenden euro’s gaan! Op zo'n moment ga je je wellicht afvragen of je wel zoveel geld kunt missen. Zulke beslissingen neem je liever niet als je een huisdier hebt, waar je heel veel om geeft. Je wilt jouw hond of kat dan niet de medische zorg, die hij of zij nodig heeft, onthouden.

De dierenverzekering van Dierenverzekering.nl biedt jou de mogelijkheid om medische kosten te spreiden. Door de maandelijkse premie betaal je een dierenartsrekening nog maar voor een deel met een eigen bijdrage, maar de rest kun je declareren bij Dierenverzekering.nl. Zo kun je jouw hond of kat de zorg bieden, die hij of zij nodig heeft.

Goed om te weten over de Dierenverzekering.nl huisdierenverzekering

Je kunt kiezen uit 3 pakketten, maar het enige verschil is de hoogte van de vergoeding, die je ontvangt bij declaraties en de maximale vergoeding per jaar.

Kies je voor Basis, dan wordt 50% van je rekeningen vergoed tot een maximaal bedrag van €1.500 per jaar. Ga je voor Plus, dan is dit 70% met een maximaal bedrag van €3.000 per jaar. Als je voor Top kiest, dan krijg je 80% vergoed met een maximum van €5.000 per jaar.

  • Basis: Vergoedingspercentage 50%, maximaal bedrag van €1.500 per jaar
  • Plus: Vergoedingspercentage 70%, maximaal bedrag van €3.000 per jaar
  • Top: Vergoedingspercentage 80%, maximaal bedrag van €5.000 per jaar

Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico. Je hebt de keuze uit €0, €50, €100 of €150. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.

Is jouw huisdier nog niet voorzien van een identificatiechip, dan moet je die bij het eerste bezoek aan je dierenarts laten plaatsen. De chip moet voldoen aan de ISO-standaard en er moet een registratie aan gekoppeld worden. Dit is nodig om declaraties te kunnen indienen. De chip en het plaatsen hiervan worden niet vergoed.

Je bent in principe vrij in je keuze voor een dierenarts, maar Dierenverzekering.nl behoudt het recht om een dierenarts niet te accepteren als de praktijk niet aan de eisen voldoet. Ook als de praktijk in het verleden het vertrouwen van de verzekeraar heeft geschaad, dan mag deze geweigerd worden.

Heb je een gekruiste hond van wie het volgroeide gewicht afwijkend is van het gewicht dat op de polis is vermeld, dan moet je dat zo snel mogelijk melden. De premie wordt dan opnieuw vastgesteld en kan daarna hoger of lager uitvallen.

Jouw huisdier is met een verzekering van Dierenverzekering.nl ook verzekerd voor medische kosten in Europa, wanneer je door je Nederlandse dierenarts bent doorverwezen naar een dierenarts of -specialist in Europa. Tijdens de eerste 30 dagen van de verzekering geldt een wachttijd. Je kunt dan geen declaraties indienen, tenzij er sprake is van een ongeluk.

Wat is verzekerd bij Dierenverzekering.nl?

Voor alle 3 pakketten -Basis, Plus en Top- geldt dezelfde dekking. Een consult bij de dierenarts wordt vergoed. Noodzakelijk medisch onderzoek wordt ook vergoed, inclusief bloedonderzoek. Castratie of sterilisatie van je hond of kat is verzekerd. Ook preventieve zorg is gedekt voor maximaal €65 per jaar. Als je hond of kat moet worden geopereerd, dan wordt de operatie vergoed, inclusief narcose en eventuele opname. Dwang- en sondevoeding vallen ook onder de dekking, evenals medicijnen, die door een dierenarts voorgeschreven zijn. Bepaalde medische hulpmiddelen, chemotherapie, bestraling en radiotherapie worden vergoed. Andere therapieën, zoals shockwave-, laser- en fotodynamische therapie worden ook gedekt door de verzekering. Bloedtransfusie of transplantatie met lichaamseigen cellen wordt vergoed. Euthanasie voor je hond of kat valt eveneens onder de dekking.

Wat is niet verzekerd bij Dierenverzekering.nl?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de dierenverzekering van Dierenverzekering.nl. Naast niet-noodzakelijke medische behandelingen of onderzoeken gaat het dan bijvoorbeeld om behandelingen en complicaties van aandoeningen, die al bestonden voor het ingaan van de verzekering of tijdens de wachttijd. Behandelingen in het buitenland, die niet op indicatie van een Nederlandse dierenarts zijn, worden ook niet vergoed, maar hier kun je wel een aanvullende dekking voor afsluiten. Geneesmiddelen ter bestrijding van parasieten, zoals vlooien, mijten, wormen en teken, die niet onder de preventieve zorg vallen, worden ook niet vergoed. Het preventief tegengaan van loops- en krolsheid met medicatie valt niet onder de dekking. Dieetvoeding en voedingssupplementen vallen ook niet onder de dekking, net als verzorgingsproducten (bijvoorbeeld tandpasta of oorreinigers) en verzorgingshandelingen, zoals nagels knippen. Middelen voor chemische castratie of zaken rondom het voortplantingsproces zijn niet gedekt. Vachtbehandeling en experimentele onderzoeken en behandelingen kun je niet declareren. Alternatieve en niet-reguliere geneeswijzen, gebitsbehandeling en crematie worden niet door de basisverzekering gedekt, maar kunnen wel bijverzekerd worden. Als je hond of kat klachten heeft als gevolg van een epidemie, waarbij tenminste 5% van de honden of katten ziek is, dan worden medische kosten niet vergoed. Vervoerskosten voor je huisdier, ook door een dierenambulance, worden niet vergoed.

Aanvullende dekkingen bij Dierenverzekering.nl

Je kunt een viertal aanvullende verzekeringen afsluiten bij de huisdierenverzekering van Dierenverzekering.nl. Zo kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor gebitsaandoeningen. Je mag dan bijvoorbeeld gebitscontroles of wortelkanaalbehandelingen declareren. De maximale vergoeding per jaar bedraagt €500.

Ook voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen kun je je huisdier bijverzekeren. Er wordt dan maximaal €200 per behandeling vergoed. Neem je jouw hond of kat geregeld mee naar het buitenland, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat? Dan kun je hem of haar bijverzekeren voor medische kosten in het buitenland. Dierenverzekering.nl vergoedt dan maximaal €1.000 per jaar.

Tenslotte kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor de crematie van je huisdier. Als je deze aanvullende dekking hebt, dan neemt Dierenverzekering.nl jou alle zorg uit handen en hoef je je niet druk te maken om de kosten voor het afscheid van je trouwe viervoeter.

Declareren van dierenartsrekeningen

Dierenverzekering.nl hanteert geen minimumbedrag voor declaraties en betaalt jouw declaratie doorgaans binnen 10 werkdagen. Declareren kan op de website van Dierenverzekering.nl. Je volgt dan de aangegeven stappen en stuurt een foto of scan van de dierenartsrekening naar de verzekeraar. Dat kan ook per post, waarbij je de originele gespecificeerde facturen moet opsturen, samen met een ingevuld en ondertekend declaratieformulier. Bij een declaratie moet op de factuur van de dierenarts de naam en het chipnummer van jouw hond of kat staan. Alle kosten moeten inclusief BTW op de factuur vermeld worden en de diagnose moet duidelijk op de rekening staan. Rekeningen mogen niet ouder zijn dan één jaar. Heb je meerdere huisdieren, zorg er dan voor dat duidelijk op de factuur staat om welk huisdier het gaat. Let op: gaat er een behandeling plaatsvinden die duurder is dan €750, dan moet dit vooraf telefonisch besproken worden met Dierenverzekering.nl. Dit geldt niet voor spoedgevallen.

Dierenverzekering.nl opzeggen

Na de looptijd van 1 jaar van je eerste contract met Dierenverzekering.nl kun je je verzekering op ieder moment schriftelijk opzeggen. Dat kan met het contactformulier op de website van Dierenverzekering.nl of per post. Bij de opzegging word je verzocht je relatienummer, polisnummer en reden voor opzegging te vermelden.

Kat v.a. €11,45
Hond v.a. €14,75
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 5
Eigen risico €0 tot €150
Max. vergoeding per jaar €3.000 tot €6.000

Heb je ervaring met Dierenverzekering.nl?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Dierenverzekering.nl

prijs kwaliteit erg goed!

Cora Witjes - Hammenga op 15-11-2023 11:42

makkelijk te declareren en snel je geld retour

er goed en oook met uitbetaling ga het vrij snel

josua op 14-03-2023 11:22

ik vin deze dierenverzekering erg goed het mandag de rekkening in gedient en binnen 3 dagen had ik antwoord en binnen 3 dagen me geld erg snel dus

Transparant, snel en netjes

Annika op 07-10-2019 18:37

Mijn ervaring met deze relatief onbekende verzekering is heel goed. Helaas hebben we heel vroeg er al gebruik van moeten maken, maar ik kan niets anders zeggen dan dat ik heel vriendelijk geholpen ben. De uitbetaling is heel rap en het declareren is heel gemakkelijk.

dierenverzekering.nl ervaring

O. Struik op 08-09-2019 13:55

Wij zijn heel tevreden met dierenverzekering.nl. Alle declaraties worden goed afgehandeld.

Nette afhandeling.

Jacqueline op 17-07-2019 00:06

Nette afhandeling , ik had de mail zonder bijlage verstuurd en kreeg daar netjes een reactie op. ik hoop dat het gisteren wel in 1 x goed is gegaan . Ik moet het nog "even leren "op mijn telefoon ;).
fijne dag Jacqueline en Semmy