Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews
Dierenverzekering

Je huisdier verzekerd bij Dierenverzekering.nl

Je hebt een hond of kat die je erg dierbaar is en van wiens gezelschap je nog lang hoopt te kunnen genieten. Je doet je best om er goed voor te zorgen, omdat je hond of poes voor jou een gezinslid is. Hij krijgt het beste eten, de leukste speeltjes, een fijne mand of kattenbak en natuurlijk een hoop aandacht. Maar net als jij of een ander gezinslid kan ook je huisdier ziek worden of gewond raken. Je wilt dan dat hij de beste medische zorg kan krijgen. Dat kan je op hoge dierenartsrekeningen komen te staan. De hondenverzekering of kattenverzekering van Dierenverzekering.nl biedt hier uitkomst bij.

Dierenverzekering van Dierenverzekering.nl

Dierenverzekering kent 3 verschillende pakketten voor hondenverzekeringen en kattenverzekeringen:

  • Dierenverzekering Basis
  • Dierenverzekering Plus
  • Dierenverzekering Top

Waarom zou je een huisdierverzekering afsluiten bij Dierenverzekering?

Een huisdier verzorgen is duurder dan dat men vaak denkt. Vaak valt de aanschafprijs wel mee en is het voer ook nog wel te betalen, maar wanneer jouw hond of kat gezondheidsklachten ontwikkelt kunnen de kosten opeens flink stijgen.

Stel je voor dat jouw huisdier een dure operatie of een duur onderzoek nodig heeft. Of dat hij langdurig behandeld moet worden, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een chronische aandoeningen. Het kan over honderden euro’s gaan, maar de kans bestaat ook dat het in de duizenden euro’s gaat lopen. En dat is het punt waarop je jezelf misschien gaat afvragen of je dat geld wel te besteden hebt. Dat zijn beslissingen die je niet wilt moeten maken wanneer je een huisdier hebt waar je veel om geeft. Je wilt niet tot de conclusie moeten komen dat je jouw hond of kat niet de medische zorg kunt bieden die hij of zij nodig heeft.

De dierenverzekering van Dierenverzekering biedt je de mogelijkheid om deze medische kosten meer te spreiden. Door middel van een maandelijkse premie betaal je dan op het moment dat er een dierenartsrekening komt enkel nog een deel eigen bijdrage, en de rest kun je declareren bij Dierenverzekering. Zo kun je jouw hond of kat toch gewoon de zorg bieden die hij of zij nodig heeft.

Goed om te weten over de Dierenverzekering huisdierenverzekering

Er zijn drie verschillende pakketten om uit te kiezen, maar het enige verschil hierbij is de hoogte van de vergoeding die je krijgt bij je declaraties en hoeveel dat maximaal per jaar mag zijn.

Kies je voor Basis, dan krijg je een percentage van 50 procent van je rekeningen vergoed tot een maximaal bedrag van 1500 euro per jaar. Ga je voor Plus, dan is dit 70 procent met een maximaal bedrag van 3000 euro per jaar. Kies je voor Top, dan krijg je 80 procent vergoed met een maximum van 5000 euro per jaar.

  • Basis: Vergoedingspercentage 50%, maximaal bedrag van € 1500 per jaar
  • Plus: Vergoedingspercentage 70%, maximaal bedrag van € 3000 per jaar
  • Top: Vergoedingspercentage 80%, maximaal bedrag van € 5000 per jaar

Je kiest zelf voor de hoogte van je eigen risico. Daarbij heb je de keuze uit 0 euro, 50 euro, 100 euro of 150 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie uitvalt.

Is je hond of kat nog voorzien van een identificatiechip, dan moet je dit bij het eerste bezoek aan je dierenarts laten doen. De chip moet voldoen aan de ISO-standaard en er moet een registratie aan gekoppeld worden. Dit is nodig om declaraties te kunnen indienen. De chip en het plaatsen hiervan worden niet vergoed.

Je bent in principe vrij in je keuze voor een dierenarts, maar Dierenartsverzekering behoudt het recht om een dierenarts niet te accepteren als de praktijk niet aan de eisen voldoet qua kwaliteit en/of prijs. Ook als de praktijk in het verleden het vertrouwen van de verzekeraar heeft geschaad mag deze geweigerd worden.

Heb je een gekruiste hond van wie het volgroeide gewicht afwijkend is van dat wat op de polis is vermeld, dan moet je dit zo snel mogelijk melden. De premie wordt dan opnieuw vastgesteld, en kan dan dus hoger of lager uitvallen.

Je huisdier is met een dierenverzekering van Dierenverzekering ook verzekerd voor medische kosten in Europa wanneer je door je Nederlandse dierenarts bent doorverwezen naar een andere dierenarts of specialist in Europa. Tijdens de eerste 30 dagen van de verzekering geldt een wachttijd. Je kunt dan geen declaraties indienen, tenzij er sprake is van een ongeluk.

Wat is er verzekerd?

Voor alle drie de pakketten, dus Basis, Plus en Top geldt dezelfde dekking. Het consult bij de dierenarts wordt vergoed. Noodzakelijk medisch onderzoek wordt ook vergoed, bloedonderzoek incluis. De castratie of sterilisatie van je hond of kat is verzekerd. Ook preventieve zorg valt onder de dekking, maar wel voor maximaal 65 euro per jaar. Heeft je hond of kat een operatie nodig, dan wordt dat ook vergoed, inclusief de narcose en eventuele opname. Dwang- en sondevoeding valt daarbij ook onder de dekking, net als medicijnen die door een dierenarts voorgeschreven zijn, bepaalde medische hulpmiddelen en chemotherapie. Ook bestraling en radiotherapie worden vergoed. Andere therapieën zoals shockwavetherapie, lasertherapie en fotodynamische therapie wordt ook gedekt door de verzekering. Bloedtransfusie of transplantatie met lichaamseigen cellen wordt vergoed. Euthanasie voor je hond of kat wanneer een waardig leven niet meer mogelijk is valt ook onder de dekking.

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de dierenverzekering van Dierenverzekering. Naast niet-medisch noodzakelijke behandelingen of onderzoeken, is dat bijvoorbeeld behandelingen en complicaties van aandoeningen die al bestonden voor het ingaan van de verzekering of tijdens de wachttijd. Behandelingen in het buitenland die niet op indicatie van een Nederlandse dierenarts zijn worden ook niet vergoed, maar hier kun je wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Geneesmiddelen ter bestrijding van parasieteninfecties zoals door als vlooien, mijten, wormen en teken die niet onder de preventieve zorg vallen worden ook niet vergoed. Het preventief tegengaan van loops- en krolsheid door middel van medicatie valt niet onder de dekking, Dieetvoeding en voedingssupplementen vallen ook niet onder de dekking, evenals verzorgingsproducten (bijvoorbeeld tandpasta of oorreinigers) en verzorgingshandelingen zoals nagels knippen. Middelen voor chemische castratie of juist zaken rondom het voortplantingsproces. Vachtbehandeling, en experimentele onderzoeken en behandelingen kunnen niet gedeclareerd worden. Alternatieve en niet-reguliere geneeswijzen, gebitsbehandeling en crematie worden niet uit de basisverzekering gedekt, maar kunnen wel bijverzekerd worden. Heeft je hond of kat klachten als gevolg van een epidemie, wanneer ten minste 5 procent van de honden- of katten in Nederland het heeft, worden ook niet vergoed. De vervoerskosten voor je huisdier, ook door een dierenambulance, kun je ook niet vergoed krijgen met deze dierenverzekering.

Aanvullende verzekering bij de dierenverzekering van Dierenverzekering

Het is mogelijk een viertal aanvullende verzekeringen af te sluiten bij je honden- of kattenverzekering van Dierenverzekering. Zo kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor gebitsaandoeningen. Daarbij kun je declaraties indienen voor bijvoorbeeld gebitscontroles of wortelkanaalbehandelingen. De maximale vergoeding per jaar bedraagt daarbij 500 euro.

Ook voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen kun je je huisdier bijverzekeren. Er wordt dan maximaal 200 euro per behandeling vergoed. Neem je jouw hond of kat geregeld mee naar het buitenland, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je hem bijverzekeren voor medische kosten in het buitenland.

Dierenverzekering vergoed daarbij maximaal 1000 euro per jaar. Tenslotte kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten voor de crematie van geliefde huisdier wanneer de tijd gekomen is om afscheid te nemen. Heb je deze aanvullende verzekering, dan neemt Dierenverzekering jou alle zorg uit handen en hoef je je niet druk te maken over kosten die aan het afscheid van je hond of kat verbonden zijn.

Declareren van dierenartsrekeningen

Dierenverzekering hanteert geen minimumbedrag voor declaraties, en betaalt je declaratie doorgaans binnen tien werkdagen. Declareren kan online via de website van Dierenverzekering. Je volgt dan de aangegeven stappen en stuurt een foto of scan van de dierenartsrekening naar de verzekeraar. Het kan ook per post, waarbij je de originele gespecificeerde rekeningen moet opsturen, samen met een ingevuld en ondertekend declaratieformulier. Bij een declaratie moet op de rekening van de dierenarts de naam het chipnummer van jouw hond of kat staan. Alle kosten moeten inclusief BTW vermeld staan op de rekening. De diagnose moet duidelijk op de rekening staan. Rekeningen mogen niet ouder zijn dan één jaar. Heb je meerdere huisdieren, zorg er dan voor dat duidelijk op de rekening bij alles vermeld staat om welk huisdier het gaat. Let op: gaat er een behandeling plaatsvinden die duurder is dan 750 euro, dan moet dit vooraf telefonisch besproken worden met Dierenverzekering. Dit geldt niet in het geval van spoed.

Je dierenverzekering opzeggen

Na de looptijd van je eerste contract met Dierenverzekering, dat 1 jaar duurt, kunt je op ieder moment je verzekering opzeggen. Dit moet schriftelijk gebeuren. Dat kan met het contactformulier op de website van Dierenverzekering of per post. Bij de opzegging word je verzocht je relatienummer, polisnummer en reden voor opzegging te vermelden.

Kat v.a. €11,45
Hond v.a. € 14,75
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 5
Eigen risico € 0 tot € 150
Max. vergoeding per jaar € 1500 tot € 5000

Heb je ervaring met Dierenverzekering.nl?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Dierenverzekering.nl

er goed en oook met uitbetaling ga het vrij snel

josua op 14-03-2023 11:22

ik vin deze dierenverzekering erg goed het mandag de rekkening in gedient en binnen 3 dagen had ik antwoord en binnen 3 dagen me geld erg snel dus

Transparant, snel en netjes

Annika op 07-10-2019 18:37

Mijn ervaring met deze relatief onbekende verzekering is heel goed. Helaas hebben we heel vroeg er al gebruik van moeten maken, maar ik kan niets anders zeggen dan dat ik heel vriendelijk geholpen ben. De uitbetaling is heel rap en het declareren is heel gemakkelijk.

dierenverzekering.nl ervaring

O. Struik op 08-09-2019 13:55

Wij zijn heel tevreden met dierenverzekering.nl. Alle declaraties worden goed afgehandeld.

Nette afhandeling.

Jacqueline op 17-07-2019 00:06

Nette afhandeling , ik had de mail zonder bijlage verstuurd en kreeg daar netjes een reactie op. ik hoop dat het gisteren wel in 1 x goed is gegaan . Ik moet het nog "even leren "op mijn telefoon ;).
fijne dag Jacqueline en Semmy

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord