Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Konijnenverzekering vergelijken en afsluiten, zorg ook voor jouw konijn.

Meer dan 10.000 huisdiereigenaren gingen je reeds voor...

Konijn verzekeren van medische zorg

Wat zijn ze schattig en knuffelbaar, die konijnen. Het zijn ideale huisdieren voor mensen die wel een leuk, interactief dier willen maar deze ook in het hok kunnen zetten wanneer je ergens anders je aandacht aan moet geven.

Alleen bij figopet is het mogelijk om een konijn te verzekeren

Evengoed wil jij als toegewijd baasje het beste voor je geliefde konijn(en). Voor het beste voer, het beste hok en alle liefde van de wereld zorg je al, dus wat dat betreft zit het goed.

Maar wat als je konijn ziek wordt? Natuurlijk wil je ook de beste medische zorg voor je konijn wanneer dat nodig heeft. Gezondheidsproblemen kunnen bij konijnen immers acuut en levensbedreigend zijn, vooral als ze niet meer willen eten. Dan wil je dat je konijn zo snel mogelijk zich weer beter voelt, dus schakel je een dierenarts in. Valt het mee, dan geldt dat ook voor de kosten. Maar is het ernstig en is er opname, een operatie of langdurig gebruik van geneesmiddelen nodig, dan kom je voor hoge dierenartskosten te staan.

Dan kom je voor het blok te staan: heb ik dit geld wel, en zo ja, kan ik het missen? Dit terwijl je ook het beste wil voor je konijn. De oplossing voor een dilemma als dit is een konijnenverzekering van figopet.

Vergoedingenoverzicht figopet Konijnenverzekering

Basis Plus Totaal Ongevallen*
Maximale vergoeding per jaar € 3.000,- € 4.000,- € 5.000,- € 2.000,-
Plaatsen van een ID chip 80% 80% 80%
Preventieve zorg max. € 60,-
Consult en onderzoek bij een dierenarts of specialist 50% 75% 80% 80%
Bijzondere behandelingen 50% 75% 80%
Medisch noodzakelijk 80% 80% 80% 80%
Specialistische zorg 50% 80%
Therapie na doorverwijzing dierenarts 50% 75% 80%
Extra zorg 50% 80%
Alternatieve zorg 50% 75% 80%
Bereken premie Bereken premie Bereken premie Bereken premie

Altijd adequate medische zorg, geen hoge rekeningen

Je leest het goed, het is mogelijk om je konijn te verzekeren voor medische kosten. Je kunt het een beetje vergelijken met je eigen zorgverzekering: het is een basispakket waarin bepaalde zaken gedekt worden en waarbij er sprake is van een eigen bijdrage.

Je kunt aanvullende verzekeringen afsluiten voor verdere dekking. Het grote voordeel van het afsluiten van een konijnenverzekering, is dat je de medische kosten voor je geliefde konijn(en) kunt spreiden. Door een maandelijkse premie te betalen en de dierenartskosten wanneer je deze maakt te declareren kom je niet in de situatie terecht dat je opeens een hoge rekening voor medische kosten moet betalen.

En dat is wel een geruststellende gedachte. Ook voor je konijn(en), want die krijgen dan altijd de medische zorg die ze nodig hebben omdat de financiën niet in de weg staan.

Alleen konijnen onder de zes jaar

De enige aanbieder van een konijnenverzekering is figopet, een verzekeraar die zich geheel richt op het verzekeren van huisdieren. De goedkoopste konijnenverzekering begint van 8,92 euro per maand. Dit is wel – naast de dekking – van verschillende factoren afhankelijk.

De leeftijd van je konijn is van invloed op de premie. Hoe ouder het konijn, hoe groter de kans op hoge medische kosten, en hoe hoger dus de premie. Is je konijn al zes jaar of ouder en nog niet verzekerd? Dan wil figopet de verzekering helaas niet meer afsluiten.

Daarnaast maakt het ook verschil of het een mannetje of vrouwtje is, en wat het ras van je konijn is. Ook naar de (recente) medische geschiedenis wordt gevraagd.

Dekking pakketten konijnenverzekering vergelijken: Basis

figopet biedt drie verschillende konijnenverzekeringen aan, met verschillende dekkingen. Het is dus verstandig om de verschillende konijnenverzekeringen te vergelijken om te bepalen welke dekking en premie voor jou en je konijn(en) het meest passend is.

In het Basis-pakket worden de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed. Dit geldt ook voor euthanasie (het laten inslapen van je konijn) en het plaatsten van een identificatiechip. In het Basis-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie 50 procent van de kosten vergoed.

Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 3.000 euro.

Dekking pakketten konijnenverzekering vergelijken: Plus

Ook in het Plus-pakket worden de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed, evenals euthanasie en het plaatsten van een identificatiechip.

In het Plus-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie 75 procent van de kosten vergoed. Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek. In tegenstelling tot het Basis-pakket worden in het Plus-pakket tandheelkundige zorg,

MRI’s en CT-scans, homeopatische medicatie en opname van langer dan 7 dagen in een dierenkliniek langer (inclusief dwang en sondevoeding) voor 50 procent vergoed.

Ook de kosten voor het gebruik van de Dierenambulance worden voor 50 procent vergoed tot een maximum van 250 euro per jaar. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 4.000 euro.

Dekking pakketten konijnenverzekering vergelijken: Totaal

Net als in het Plus-pakket worden in het Totaal-pakket de meeste behandelingen en operaties (narcose), opname en medicijnen voor 80 procent vergoed, evenals euthanasie en het plaatsten van een identificatiechip.

In het Totaal-pakket wordt voor consult, diagnostiek, fysiotherapie en gedragstherapie echter 80 procent van de kosten vergoed. Dit geldt ook voor een röntgenfoto, echo of bloedonderzoek.

Tandheelkundige zorg, MRI’s en CT-scans, homeopatische medicatie en opname van langer dan 7 dagen in een dierenkliniek langer (inclusief dwang en sondevoeding) worden ook voor 80 procent vergoed.

Ook onderdeel van het Totaal-pakket is een vergoeding van maximaal 60 euro per jaar voor preventieve zorg, zoals vaccinaties, ontvlooien en ontwormen. De totale maximale vergoeding per jaar bedraagt 5.000 euro.

Bijverzekeren

Voor een aantal zaken kun je je bijverzekeren, als dat gewenst is. Bijvoorbeeld voor een dekking van 50 procent van de kosten voor radiotherapie en chemotherapie voor je konijn.

Wil je jow konijn meenemen op vakantie, dan is het verstandig om bij figopet een reisverzekering met werelddekking af te sluiten voor je konijn.

Mocht je konijn dan acute gezondheidsproblemen krijgen, dan kun je bij declaratie 80 procent van de totale kosten tot een maximum van duizend euro per kalenderjaar terugkrijgen. Wil je dat je konijn na zijn overlijden gecremeerd wordt, dan kun je je daarvoor ook bijverzekeren bij figopet.

De crematie en het vervoer worden dan geheel gedekt.

Konijn opvangen bij ziekenhuisopname eigenaar

Het kan natuurlijk voorkomen dat niet je konijn, maar jij zelf wegens gezondheidsproblemen opgenomen moet worden. Wat moet je dan doen met je konijn? Wees gerust, binnen de figopet-konijnenverzekeringen bestaat dekking voor de opvang van je konijn in zo’n situatie. Bij het Basis- of Plus-pakket wordt 50 procent van de opvangkosten gedekt. Heb je het Totaal-pakket, dan krijg je 80 procent van de gedeclareerde kosten terug.

Een beetje geruststelling

Denk je dat je met een konijnenverzekering je geruster voelt? Denk goed na over welk pakket het best aansluit bij de kosten die je voor jouw konijn denkt te gaan maken, en vooral ook níet te gaan maken. Gezondheid is natuurlijk niet helemaal te voorspellen, maar maak een weloverwogen keuze met een realistisch beeld van de toekomst in het achterhoofd.

Premie berekenen

3,0 / 2 stemmen