Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Je huisdier verzekerd bij Hema

Elke dag opnieuw geniet je van het gezelschap van je hond of kat. Jullie kunnen lezen en schrijven met elkaar. Jij haalt alles uit de kast om je huisdier een zo prettig mogelijk leven te geven. Het beste voer, de beste spullen en natuurlijk heel veel aandacht en liefde. Jouw hond of kat rekent op jou, ook als hij of zij iets mankeert. Zelf heb je een verplichte ziektekostenverzekering die ervoor zorgt dat je, wanneer dat nodig is, de zorg die je nodig hebt kunt krijgen zonder geconfronteerd te worden met kosten die je helemaal niet kunt betalen. Dat is goed geregeld. Maar wat als je lieve huisdier ziek wordt? Dan wil je ook dat hij of zij de zorg kan krijgen die op dat moment noodzakelijk is voor het welzijn van je huisdier. Wil je niet in hoeven zitten over de kosten, dan heeft Hema een dierenverzekering die misschien interessant is voor jou als toegewijd baasje.

Hema Dierenverzekering

Waarom zou je een huisdierenverzekering afsluiten bij Hema?

Veel Nederlanders vragen zich nog af waarom je je hond of kat zou willen verzekeren. Typisch Nederlands misschien, want in Groot-Brittannië en in nog veel grotere mate in Scandinavië is het verzekeren van je huisdier eigenlijk heel gewoon. Ook typisch Nederlands is Hema, maar zij doorbreken met hun dierenverzekering wel het denken als een sceptische Nederlander, zonder de zuinige burger te vergeten.

Het afsluiten van een dierenverzekering voor je hond of kat kan namelijk gunstig zijn voor de portemonnee van de eigenaar van het huisdier én voor diens geweten. Het kan je overkomen dat je huisdier ziek wordt of om andere reden acute medische zorg nodig heeft. Handelingen als operaties, onderzoeken en langdurige behandelingen bij bijvoorbeeld chronische aandoeningen kunnen behoorlijk duur uitvallen. Dat geld heb je niet altijd zomaar achter de hand. Bovendien kun je op dat moment aan twijfelen gaan of je jouw huisdier die dure zorg wel wilt aanbieden.

Voor het welzijn van je hond of kat is adequate medische zorg noodzakelijk, en voor jouw geweten als baasje is het prettig als je niet hoeft te twijfelen of je wel door wilt gaan met de behandeling. Door het afsluiten van een dierenverzekering bij Hema spreid je de dierenartskosten voor je huisdier. Je betaalt een maandelijkse premie en kunt dan rekeningen van de dierenarts declareren om (een deel van) te kosten terug te ontvangen. Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat je op deze manier minder kwijt bent dan je zou zijn geweest als je alle medische kosten uit eigen zak zou betalen.

Hema dierenverzekering

Goed om te weten over de Hema dierenverzekering

Alle kattenrassen kunnen verzekerd worden bij Hema. Wat betreft honden bestaat er een uitzondering voor de Shar Pei, de (old) Engelse en Franse bulldog. Deze kunnen helaas niet verzekerd worden bij Hema. De te verzekeren dieren moeten bij het afsluiten van de verzekering wel jonger dan 5 jaar zijn. De leeftijd van je huisdier ten tijde van het afsluiten van de verzekering is van invloed op de premie, dus hoe eerder in het leven van je hond of kat je de verzekering afsluit, hoe goedkoper je uit bent. Weet je de geboortedatum van je kat of hond niet? Laat de dierenarts dan een schatting maken en vul deze in bij het aanvragen van de dierenverzekering.

De premie stijgt niet op basis van leeftijd wanneer je huisdier een jaartje ouder wordt terwijl de verzekering loopt. In het geval van honden is naast de leeftijd bij het afsluiten van de verzekering het volgroeide gewicht van belang voor de hoogte van de premie. Voor honden boven de 55 kilo volwassen gewicht is het overigens níet mogelijk om een verzekering af te sluiten. Het berekenen van de premie kan op de website van Hema.

Heb je meerdere huisdieren die je verzekert met een dierenverzekering van Hema, dan krijg je een zogenaamde ‘stapelkorting’. Deze kan, afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je afsluit, oplopen tot 15 procent.

Het eigen risico bedraagt 45 euro per ingediend declaratieformulier. De eerste 30 dan gen na het ingaan van de dierenverzekering is de ‘wachttijd’. Binnen deze periode gemaakte dierenartskosten worden niet vergoed, tenzij ze onder aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie of preventieve zorg (zoals vaccinaties) vallen.

Wat is er verzekerd?

Met de basisverzekering voor huisdieren van Hema ben je verzekerd voor een maximaal bedrag van 3.000 euro per jaar. Hema vergoedt kosten alleen als de behandeling medisch noodzakelijk is, gebruikelijk is en uitgevoerd wordt door een dierenarts of dierenspecialist. Een standaardconsult bij de dierenarts wordt tot maximaal 50 euro per keer vergoed. Betreft het een specialist van de Faculteit Dierengeneeskunde, dan wordt er maximaal 75 euro per keer vergoed. Voor een identificatiechip en het laten plaatsen hiervan wordt maximaal 60 euro vergoed. Moet je huisdier een MRI- of CT-scan ondergaan, of lasertherapie of laser-reflextherapie dan wordt hiervan en van de bijkomende kosten 50 procent vergoed.

Onder de basisdekking vallen verschillende kosten voor onderzoeken en behandelingen. Hierbij horen: röntgenfoto’s, echografisch onderzoek, hartfilmpjes, bloeddrukmeting, endoscopisch onderzoek, laboratoriumonderzoek (microbiologisch, hematologisch, ontlasting, urine, weefselvocht en weefselonderzoek), operaties en bijkomende kosten, sedatie of narcose, opname en verpleging in een dierenkliniek voor maximaal zeven dagen (inclusief dwang- en sondevoeding), medicijnen die geregistreerd zijn voor dieren, medicijnen waarvan nog niet duidelijk is of ze veilig zijn voor dieren, medicijnen die eigenlijk voor mensen bedoeld zijn die volgens de diergeneesmiddelenwet gebruikt mogen worden voor dieren, kosten voor materialen bij behandeling na een ongeluk, behandelingen die medisch noodzakelijk zijn als gevolg van ziekte aan de geslachtsorganen van het dier (alleen met verklaring van de dierenarts), door dierenarts voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen en behandelingen (mits de dierenarts op de lijst van erkende homeopathische dierenartsen staat), euthanasie en het laten ophalen van het overleden dier via de dierenarts.

Krijgt je hond of kat een ongeval, dan wordt voor het gebruik van de dierenambulance direct na het ongeluk maximaal 150 euro vergoed. Bij vermissing van je huisdier worden tot een maximum van 250 euro kosten voor een advertentie vergoed. Ook als je hond of kat getroffen wordt door een epidemie bestaat er een vergoeding, namelijk tot een maximum van 125 euro.

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken wordt niet gedekt onder de basisdekking van de dierenverzekering van Hema. Hierbij horen niet-geregistreerde diergeneesmiddelen, waaronder voedingssupplementen. Ook dieetvoeding wordt niet vergoed. Cosmetische ingrepen en alternatieve geneeswijzen vallen eveneens niet onder de dekking.

Aandoeningen aan heup en ellebogen bij de hond, ongeacht de oorzaak, worden niet vergoed. Evenals alle bestaande en niet verborgen klachten of gebreken. Castratie en sterilisatie vallen ook niet onder de dekking van de basisverzekering van Hema.

Aanvullende verzekeringen bij Hema dierenverzekering

Het is mogelijk om je hond of kat voor een aantal zaken bij te verzekeren bij Hema. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie en preventieve zorg. De fysiotherapie moet uitgevoerd worden door een dierfysiotherapeut die ingeschreven staat de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Hydrotherapie en chiropractie vallen ook onder de dekking van deze aanvullende verzekering. Een doorverwijzing van de dierenarts is noodzakelijk. Het maximaal te vergoeden bedrag per jaar is 750 euro.

Ook voor tandheelkundige zorg kan jouw hond of kat bij Hema bijverzekerd worden. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering hiervoor wordt 50 procent vergoed voor periodieke schoonmaak van het gebit (inclusief narcose en bewaking), het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen, noodzakelijk orthodontische ingrepen (behalve aangeboren kaak- en gebitsaandoeningen). Maximaal wordt er per verzekeringsjaar 500 euro vergoed. Voorwaarde is wel dat de dierenarts of -specialist de ingreep medisch noodzakelijk acht.

Het is mogelijk om door middel van een aanvullende verzekering dekking voor medische zorg in de rest van de Europese Unie (plus Turkije) te krijgen. De dekking is dan hetzelfde als die van de basisverzekering. Er wordt per jaar maximaal 1000 euro vergoed.

Daarnaast kun je een aanvullende verzekering afsluiten om dekking te krijgen voor chemotherapie en radiotherapie. Ook bestaat er een aanvullende verzekering voor de crematie van je hond of kat. Daarbij wordt ook de reis van je overleden naar een zelf te kiezen crematorium in Nederland vergoed. De maximale jaarlijkse vergoeding bedraagt 500 euro.

Declareren van dierenartsrekeningen

Declaraties indienen doe je per brief of mail. Ga naar de pagina ‘schade melden’ op de website van Hema en download onder het kopje ‘dierenverzekering’ het declaratieformulier. Druk deze af en vul hem volledig in. Samen met de originele nota’s kan deze per brief naar Hema verstuurd worden, maar inscannen en mailen is ook mogelijk. De ingediende nota’s moet duidelijk gespecificeerd zijn en herkenbaar zijn als de factuur van een dierenarts. Neem geen genoegen met enkel een kassabon, maar vraag dus altijd om een gespecificeerde nota. Stuur je alleen een kassabon, dan wordt de declaratie niet in behandeling genomen. Houd er rekening mee dat voor elke ingediende declaratie geldt dat er een eigen risico is én een eigen bijdrage van 45 euro. De nota’s mogen nog tot een jaar na datum ingediend worden.

Opzeggen van je Hema dierenverzekering

Er geldt voor de dierenverzekering van Hema geen contractperiode. Dit houdt dus in dat de verzekering te allen tijde opgezegd kan worden. Dit kan via de online polismap. Overlijd je huisdier, dan kun je de verzekering zelf stopzetten via diezelfde online polismap.

Kat v.a. € 10,03
Hond v.a. € 12,77
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 4
Eigen risico € 45
Max. vergoeding per jaar € 3000

Heb je ervaring met Hema?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Hema

Goede betaalbare dierenverzekering

Erik op 31-10-2019 21:16

Ik ben zeer tevreden met deze verzekering. Heb deze 10 jaar gehad en ga nu weer een nieuwe afsluiten bij de HEMA. Nooit problemen gehad met de declaraties.
Enigste probleem is de bereikbaarheid. Kan ze niet bellen.

Prima verzekeraar

Menno op 18-10-2018 07:32

Ben zeer tevreden over Hema. Onze Jack Russel moest onverwacht geopereerd worden aan zijn linker voorpoot en dat kostte toch meer dan verwacht. Gelukkig moesten wij alleen het eigen risico van 45 euro betalen, de rest werd vergoed.

Waardeloos!

Roy op 18-10-2018 01:27

Ik dacht altijd dat Hema voor kwaliteit stond, maar deze verzekering is waardeloos. Er zijn allerlei uitzonderingen en uiteindelijk moet je alsnog zelf voor allerlei zaken dokken. Ik heb het helemaal gehad met deze verzekeringen. Zet van nu af aan zelf geld opzij voor een noodgevallen.

Ga zo door Hema!

Loeske op 12-09-2018 19:47

Een hele fijne verzekering. Ik heb alleen maar goede ervaringen met Hema. Mijn hond is hier verzekerd en ik heb nooit problemen gehad. Ook een hele fijne klantenservice. Ga zo door Hema!

Eva op 11-07-2018 22:42

Heb vorig jaar veel ellende met onze honden gehad. Gelukkig waren ze verzekerd bij Hema. Bijna alles is vergoed. Het geld is ook vrij snel overgemaakt. Ik ben zeer tevreden!

Topverzekering!

Mandy op 12-06-2018 06:45

Hele goede verzekering. Ko zit al een paar jaar bij Hema en de paar keer dat hij onderzocht moest worden en medicijnen moest is alles volgens afspraak betaalt. Ben zeer tevreden. Top Hema!

Absurde verhoging!

Aaron op 29-05-2018 02:42

Tot voor kort heb ik nooit problemen gehad met Hema, maar nu blijkt dat ik vanaf 1 mei in plaats van 33,82 euro 38,80 euro per maand moet betalen. Dat is een verhoging van 17%! Absurd gewoon. Helaas kan ik mijn honden niet meer aanmelden bij een andere verzekeraar, want ze zijn 7 en 8 jaar oud. Maar dit vind ik ronduit schandalig!

Top verzekering

Renate op 18-05-2018 23:05

Alles is netjes vergoed door Hema. Ik ben zeer tevreden over deze dierenverzekering en raad het iedereen aan die op zoek is naar een verzekering voor zijn / haar huisdier.

Traag met uitbetalen

Wouter op 06-05-2018 23:26

Hema is traag met betalen. Ik wacht al 9 weken op een vergoeding. Was met mijn kat naar de dierenarts gegaan omdat ze overal kale plekjes kreeg.Ging om een schimmelinfectie. Ze heeft er medicijnen voor gekregen en die heb ik samen met bezoek aan de dierenarts gedeclareerd. Nadat ik drie weken niets gehoord had, heb ik gebeld. "Sorry meneer, we zullen het zo snel mogelijk oplossen." Na nog eens twee weken wachten heb ik de declaraties opnieuw opgestuurd. Daarna nog een keer gebeld, zelfde verhaal. Ben nu nog aan het wachten!

Romy op 08-04-2018 23:45

Verzeker je huisdier NOOIT bij Hema. Ze grijpen alles aan om maar niet te hoeven betalen! We hadden onze hond nog maar 4 maanden verzekerd toen hij een bultje op zijn hoofd kreeg. Bleek kwaadaardig te zijn. Al met al kostte de behandeling zo'n 550 euro. Toen we dit declareerden zei Hema doodleuk dat ze het niet zouden vergoeden. Waarom? Volgens hun hadden wij gefraudeerd en niet alle relevante informatie over onze hond gegeven. Maar hoe konden wij weten dat hij ziek zou worden? Wat een kutexcuus! En probeer maar eens te bewijzen dat je het niet wist! Ik vind ook niet dat een verzekeraar zomaar mag zeggen dat je iets niet vergoed krijgt, omdat ze je ervan verdenken dat je niet alles hebt doorgegeven. Verdacht = schuldig!?
Ik ben er in ieder geval klaar mee.

Robin op 17-03-2018 17:04

Ben tot nog nu altijd prima geholpen door Hema. Alleen een keer ging het mis met de declaratie. Is uiteindelijk toch nog opgelost en sindsdien heb ik geen problemen meer gehad.

Anoniem op 19-01-2018 14:51

Ik probeer al enige tijd een nieuw wacht Woord aan te vragen met het nieuwe email. Adres maar tot nu nog geen gehoord telefonisch zijn ze niet bereikbaar wat erg vervelend is

Prima verzekering!

Geneviève op 12-01-2018 02:47

Goede verzekering, geen gedoe. Ik heb mijn maltezer al 3 jaar bij Hema verzekerd, nooit problemen gehad. Binnenkort krijgen we nog een kitten en die ga ik ook hier verzekeren.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord