Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Wat zeggen Radar-discussieerders over dierenverzekeringen?

Heb ik een dierenverzekering nodig voor mijn huisdier? Dat is de kwestie waar u als eigenaar van een dier voor staat. Op het forum van Radar wordt daar al jaren uitgebreid over gediscussieerd. Wat zoals altijd het geval is met verzekeringen, bestaat er de reële kans dat u er meer voor betaalt dan u er gebruik van maakt. Maar als u plotseling bij de dierenarts voor een grote uitgave, bijvoorbeeld vanwege een operatie, komt te staan kunt u zichzelf misschien wel voor het hoofd slaan als u géén dierenverzekering hebt afgesloten. Daarom sluiten steeds meer mensen wél zo’n verzekering af. dierenverzekering vergelijken radar

Dekking van je dierenverzekering 

Dat wil overigens niet zeggen dat een dierenverzekering alles dekt. Lees daarom de grote en kleine letters goed door voordat u er een kiest, want de verschillen tussen verzekeringen kunnen groot zijn. Voor niets gaat de zon op, dus de kans dat u met een goedkope dierenverzekering te weinig dekking heeft is aanwezig. Vaak kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten, voor bijvoorbeeld castratie of sterilisatie. Toch wordt er gezegd dat het vaak goedkoper is om deze ingreep zelf te betalen dan om er een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Klachten op forum Radar

Waar veel dierenbezitters op het forum van Radar zich over beklagen, is de stijging van de premie naar mate bijvoorbeeld de hond, kat of paard ouder wordt. Een gebruiker van het forum van Radar die verzekerd is bij Proteq vertelt dat er, omdat zijn hond ouder was dan 8 jaar, daarna per jaar 10 procent extra premie bij kwam, los van een vaste stijging van 4 procent op jaarlijkse basis. Dat is per jaar dus een premiestijging van 14 procent. Over dezelfde verzekeringsmaatschappij valt op de discussiewebsite van Radar te lezen dat die premiestijgingen van 80 procent doorvoerde. Gelukkig zijn er genoeg gebruikers op het forum wél blij dat ze een verzekering voor hun huisdier afgesloten hebben. 

Een ouder huisdier verzekeren

Als u overigens uw huisdier op latere leeftijd nog probeert te verzekeren, blijkt dat dit moeilijk kan zijn. Veel maatschappijen nemen u dan niet aan of vragen om een gezondheidsverklaring voor het huisdier. Kosten die verband houden met heupen, ellebogen of rasziektes worden dan vaak uitgesloten van de dekking. Voor specialistische behandeling kan de dekking lager zijn dan voor eerstelijns behandeling, waardoor de kosten voor u alsnog flink kunnen oplopen. 

Sparen of verzekeren?

Een alternatief voor het afsluiten van een dierenverzekering, is sparen om medische kosten te dekken. Hoewel je daarmee uiteindelijk goedkoper uit zou kunnen zijn als er weinig met je huisdier aan de hand is geweest, kun je ook voor onaangename situaties komen te staan. Als je nog niet voldoende gespaard hebt, maar toch een operatie moet laten uitvoeren op je huisdier bijvoorbeeld. Het gevaar ligt dan op de loer om een noodzakelijke operatie om financiële redenen niet te laten uitvoeren. Dat terwijl uw huisdier net zo’n goede medische zorg verdient als u! Radar vergelijk dierenverzekering

4,2 / 50 stemmen