Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews
Reaal Dier en Zorg

Reaal Dier & Zorg

Reaal Dier & Zorg ( voorheen Proteq ) zorgt voor Huisje, boompje, beestje. Een onverstoorbare drie-eenheid die onverstoord moet blijven. Wat is er fijner in het leven dan je eigen plekje, in het groen, met een trouwe viervoeter om je gezelschap te houden. Voor die lieve hond of kat hebben we veel over: het beste eten, de beste speeltjes, manden, benches en allerhande andere attributen, én natuurlijk alle liefde en aandacht. Wordt je zelf ziek, dan kun je gerust zijn over de financiële kant daarvan: jij kunt dankzij jouw zorgverzekering rekenen op goede, adequate zorg zonder geconfronteerd te worden met rekeningen waar je alleen maar van kunt schrikken. Maar wat als je geliefde hond of kat opeens in de medische molen terecht komt door een ziekte, aandoening of ongeluk? Dan is het fijn om te weten dat je ook daar voor verzekerd bent. Dat kan, met de uitgebreide huisdierenverzekering van Reaal Dier & Zorg. Kies voor een hondenverzekering of kattenverzekering van Reaal Dier & Zorg.

Waarom een huisdierverzekering afsluiten bij Reaal Dier & Zorg?

Het leven is al duur genoeg natuurlijk, maar je wilt er zeker van zijn dat jouw hond of kat de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft op het moment dat de nood aan de man is. Ben je niet verzekerd voor medische kosten die je maakt voor je huisdier, en een dure operatie of onderzoek of een langdurige behandeling vanwege een chronische aandoening blijkt noodzakelijk, dan wordt je geconfronteerd met een hoge dierenartsrekening. Dat zijn de momenten waarop je kunt gaan twijfelen of je je huisdier wel de zorg kan bieden die hij of zij behoeft. Houd je de hand op knip, dan kun je daar op een later moment spijt van krijgen. Met een huisdierenverzekering kun je de medische kosten voor jouw huisdier spreiden. Krijg je hoge dierenartsrekening gepresenteerd, dan kun je deze declareren bij Reaal Dier & Zorg en krijg je daar een goed deel van terug. En dat is een geruststellende gedachte.

Goed om te weten over de Reaal Dier Zorg huisdierenverzekering

Wanneer je een Reaal Dier Zorg huisdierenverzekering afsluit, ben je vanaf de ingangsdatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt echter wel een wachttermijn van 30 dagen. Dit betekent dat dierenartskosten als gevolg van een ziekte of aandoening waarvan de symptomen zijn ontstaan binnen deze wachttermijn niet worden vergoed. Hierbij maakt het niet uit of de kosten tijdens de wachttermijn zijn gemaakt of pas daarna. Er zijn wel twee uitzonderingen op deze wachttermijn: hij geldt niet als je hond of kat op de ingangsdatum van je verzekering tussen de 49 en 119 dagen oud is, en kosten van een behandeling als gevolg van een aantoonbaar ongeval dat heeft plaatsgevonden tijdens deze wachttermijn worden wel vergoed.

Reaal Dier Zorg sluit geen rassen of huisdieren boven een bepaalde leeftijd uit. Deze gegevens kunnen wel van invloed zijn op de hoogte van je premie, net als het geslacht van je hond of kat. Andere factoren waarvan de hoogte van de premie voor je huisdierenverzekering afhangt heb je zelf in de hand. Je kunt zelf bepalen hoe hoog het vergoedingspercentage en daaraan gekoppeld het maximaal verzekerd bedrag per jaar moet zijn. Er zijn drie opties. Zo is er Dier Zorg 50, waarbij je 50 procent van je declaratie vergoed krijgt en jaarlijks maximaal 1500 euro vergoed krijgt. Dan kun je ook kiezen voor Dier Zorg 70, waarbij je 70 procent van je declaratie vergoed krijgt en jaarlijks maximaal 3000 euro vergoed krijgt. Als laatste is er de meest ruime optie, Dier Zorg 90, waarbij 90 procent van je declaratie vergoed wordt en jaarlijks maximaal 5000 vergoed wordt. Ook het eigen risico, het bedrag tot waar je zelf de verzekerde zorgkosten betaalt, kun je zelf bepalen. Je kunt die op 0, 50, 100 of 150 zetten. Uiteraard zakt de premie naar mate het eigen risico hoger wordt.

  • Dier & Zorg 50: 50 procent vergoeding - 1500 euro per jaar
  • Dier & Zorg 70: 70 procent vergoeding - 3000 euro per jaar
  • Dier & Zorg 90: 90 procent vergoeding - 5000 euro per jaar

Wat is er verzekerd?

Reaal Dier Zorg biedt naar eigen zeggen de meest complete basisdekking van huisdierenverzekeringen in Nederland. Zo valt onder hun dekking bijvoorbeeld sterilisatie en castratie, die elders vaak niet uit de basisdekking niet vergoed worden. Ook operaties aan heupen en ellebogen worden vergoed. Preventieve zorg zoals vaccinaties en vlooienmiddelen vallen ook binnen de dekking van de basisverzekering van Reaal Dier Zorg. Daarnaast worden consulten vergoed, net als narcose en vele verschillende noodzakelijke operaties. Ook medisch onderzoek, opname in een dierenkliniek (inclusief dwang- en sondevoeding) en medicijnen vallen binnen de dekking.

Verschillende therapieën worden door Reaal Dier Zorg vergoed uit de basisdekking van hun huisdierenverzekering. Zo vergoeden zij in tegenstelling tot andere aanbieders chemotherapie, bestraling, radiotherapie, shockwave therapie, lasertherapie en fotodynamische therapie. Ook is er vergoeding voor tumormedicatie, bloedtransfusies, isotopenonderzoek, scintigrafie en behandelingen met radioactieve jodium. Zelfs transplantaties met lichaamseigen cellen vallen onder de basisdekking. Mocht het nodig zijn om je hond of kat te laten inslapen, dan wordt dit ook vergoed.

Wat is niet verzekerd?

Je bent niet voor álle kosten rondom de gezondheid van je hond gedekt. Een aantal zaken wordt niet vergoed door Reaal Dier Zorg onder de basisdekking van de dierenverzekering. Dit geldt voor dieetvoeding en voedingssupplementen. Medicijnen die niet in Nederland geregistreerd zijn worden niet vergoed, net als medicijnen voor aandoeningen die buiten de dekking vallen. Ook is er geen vergoeding voor aandoeningen waarvan de symptomen voor aanvang van de verzekering of tijdens de wachttermijn bekend zijn geworden, zelfs niet als de diagnose pas later is gesteld. Homeopathie en acupunctuur worden enkel uit de aanvullende verzekering vergoed, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor geregistreerde dierenarts. Tandheelkundige zorg wordt niet vergoed uit de basisdekking, maar kan wel verzekerd worden met de aanvullende dekking Gebit.

Hoewel het laten plaatsen van een identificatiechip bij je hond of kat als voorwaarde gesteld wordt voor het afsluiten van de verzekering, wordt dit niet vergoed. Medicijnen voor bestrijding van infecties door parasieten (wormen, mijten, teken, vlooien) wordt enkel vergoed als het onder de vergoeding van 65 euro per jaar voor preventieve zorg valt. Chemische castratie en kosten die voortkomen uit voortplanting en geboorte, dus ook eventuele complicaties, vallen niet onder dekking. Ook behandeling van de vacht, het knippen van nagels en het verwijderen van zogenaamde ‘wolfsklauwtjes’ of ‘hubertusklauwtjes’ wordt niet vergoed. Dit geldt eveneens voor geneesmiddelen voor de behandeling van overgewicht, geneesmiddelen voor het voorkomen van loopsheid en krolsheid en verzorgingsproducten (bijvoorbeeld oor-reiniger of tandpasta). Het vervoer van je hond of kat door de dierenambulance valt ook niet onder de dekking.

Aanvullende verzekeringen bij Reaal Dier Zorg huisdierenverzekering

Het is mogelijk om voor een aantal zaken een aanvullende verzekering af te sluiten bij Reaal Dier Zorg. Zo is er de aanvullende dekking Gebit. Hiermee is je hond of kat verzekerd voor het behandelen van een tandvleesontsteking, het maken van een Röntgenfoto van het gebit of het schoonmaken van het gebit. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar hiervoor bedraagt 500 euro.

Daarnaast is het mogelijk om de aanvullende dekking voor alternatieve therapieën af te sluiten bovenop je basisverzekering. Hiermee vallen homeopathie en acupunctuur binnen de dekking van je verzekering. Er zit wel een voorwaarde aan het kunnen declareren van kosten hiervoor: de behandeling moet uitgevoerd worden door een speciaal hiervoor geregistreerde dierenarts. In het geval van betekent dat dat de behandelend arts aangesloten moet zijn bij SCWD of BKHD. Een geregistreerd acupuncturist moet je terug kunnen vinden bij de SNVA. Bij deze aanvullende dekking wordt maximaal 200 euro per verzekeringsjaar vergoed.

Ben je van plan je hond of kat mee te nemen naar het buitenland, dan wil je daar graag nog verzekerd zijn voor eventuele medische kosten. Hiervoor kun je bij Reaal Dier Zorg de aanvullende dekking buitenland afsluiten. Daarmee wordt in het buitenland alles vergoed wat in Nederland onder de basisdekking valt. De maximale vergoeding is € 1.000 per verzekeringsjaar. De rekening van de behandeling over de grens moet altijd in het Nederlands of Engels zijn, en bij de declaratie moet je ook altijd de patiëntenkaart meesturen.

Ook voor zorg na het overlijden van je huisdier kun je een aanvullende dekking afsluiten. Deze dekking, die je ook als losse verzekering af te sluiten is, vergoedt de crematiekosten van je huisdier. Hiervoor werkt Reaal Dier Zorg samen met SHCN Dierenuitvaart, met de bedoeling om jou alle zorg uit handen te nemen. SHCN haalt je overleden huisdier op (dat moet wel binnen Nederland zijn) en verzorgt de crematie. De verstrooiing of thuisbezorging van de as hoort hier ook bij. Reaal Dier & Zorg vergoedt vervolgens zelf, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen, de kosten rechtstreeks aan SHCN. Extra wensen kunnen rechtstreeks met SHCN besproken worden, maar zijn wel voor eigen rekening. Het is goed om te weten dat je bij deze aanvullende verzekering voor een hond maximaal acht jaar premie betaalt, en voor een kat maximaal tien jaar premie betaalt.

Declareren van dierenartsrekeningen

Om je dierenartsrekeningen te kunnen declareren bij Reaal Dier & Zorg is het verplicht dat je hond of kat een geregistreerd chipnummer heeft. Dit chipnummer moet op de factuur van de dierenarts vermeld worden. Vraag hiernaar voor de zekerheid. Zonder dit worden er geen kosten vergoed. Deze maatregel is er om fraude te vermijden. Heeft je huisdier nog geen chip, laat dit dan zo spoedig mogelijk doen door je dierenarts. Elk bedrag kan gedeclareerd worden, dus ook kleine bedragen. Declareren kan per post. Hiervoor moet je het declaratieformulier uitprinten, invullen en opsturen naar Reaal Dier Zorg. Maar het is ook mogelijk om online te declareren. Dit gaat sneller dan per post. Vul het online declaratieformulier in en scan de dierenartsrekening in en upload deze via de website van Reaal Dier Zorg. Declaraties worden standaard binnen tien werkdagen verwerkt. Declareer je een factuur van boven de 250 euro online, dan wordt deze al binnen vijf werkdagen verwerkt. Zo heb je na een hoge uitgave snel weer geld op je rekening.

Opzeggen van je Reaal Dier Zorg huisdierenverzekering

Voor de huisdierenverzekering van Reaal Dier Zorg geldt een contractperiode van één jaar. Dit betekent dat je na het eerste jaar op ieder moment je dierenverzekering kunt opzeggen. Dit kan op verschillende manier: per telefoon, via een online formulier of per brief. Vermeld hierbij altijd je relatienummer, polisnummer en reden voor opzegging.

Overlijdt je huisdier? Dan kan na je melding hiervan de verzekering één dag na het overlijden beëindigd worden. Dien je een declaratie in waaruit blijkt dat je hond of kat is overleden, dan is een overlijdensverklaring niet noodzakelijk. Dien je geen declaratie in, dan is een overlijdensverklaring van je dierenarts nodig. Alternatieve mogelijkheden als bewijs zijn de factuur van de dierenambulance, het crematorium of de begrafenis. De teveel betaalde premie wordt teruggestort.

Kat v.a. € 15,10
Hond v.a. € 18,11
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 5
Eigen risico € 0 tot € 150
Max. vergoeding per jaar € 1500 tot € 5000

Heb je ervaring met Reaal Dier & Zorg?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Reaal Dier & Zorg

waardeloze service en waardeloze verzekering en veel te duur

yolanda eysbach op 23-01-2020 18:03

drie jaar verzekerd. dan declareer je castratie. zit in het BASIS PAKKET van je hondenverzekering die mij 500 euro per jaar kost. Nee dus. Ik blijk een pakket te hebben die ergens weggestopt is van de voorpagina van hun website.
Wat een oplichterij

Zeer te spreken over Reaal!

Marnix op 07-11-2018 06:23

Ik ben erg te spreken over Reaal. Onze kat is inmiddels 4 jaar verzekerd en we hebben nooit problemen gehad. Toegegeven , we zijn de afgelopen jaren maar twee keer langs de dierarts geweest, maar beide keren is alles netjes betaalt. Het duurde ook niet lang voordat het geld overgemaakt werd en dat vind ik een dikke plus. Ik heb verzekeringen meegemaakt waarbij het soms maanden duurde voordat ik het geld had, dus dit is super!

Thijmen op 05-11-2018 14:54

Wel ok, maar vind het wel vervelend dat je eerst zelf geld moet voorschieten. Onze terriër moest aan zijn poot geopereerd worden. Moesten wij zelf eerst betalen. Dat doet wel even pijn 367 euro. Maar goed, Reaal heeft achteraf wel het grootste deel vergoed. Dus dat is wel fijn.

Prima service

Charlot op 29-10-2018 12:22

Declaratie snel afgehandeld, fijne en gebruiksvriendelijke website, ga zo door!

Duidelijke polis

Selda op 26-10-2018 22:03

Goede en duidelijke verzekering en voor iedere baas van een hond of kat aan te raden. Had zelf graag ook de mogelijkheid voor 100% dekking willen hebben maar 90% is ook niet verkeerd.

Goede keuze

Lidewij op 25-10-2018 21:19

Onze dierenarts had ons aangeraden onze hond Bobby te verzekeren bij Reaal. Was een goede keuze. De behandelingen worden volgens afspraak vergoed. Je kunt gewoon online declaraties versturen en dan heb je de vergoeding binnen een week op de bank staan. Jammer genoeg nemen de premiekosten wel steeds meer toe. Maar dat is volgens mij overal zo. Ik heb geen ervaring met andere verzekeraars, maar volgens mij is deze verzekering wel een van de betere.

Slecht!

Theresa op 06-08-2018 19:10

Reaal wordt steeds duurder en duurder. Een paar jaar geleden was de verzekering nog betaalbaar en kon ik mijn twee kittens gewoon verzekeren. Nu zijn de kosten enorm gestegen en natuurlijk wordt niet alles vergoed (ondanks de vele beloftes!). Ben er echt klaar mee! Kent iemand een goede dierenverzekering die gewoon doet wat er beloofd wordt en je niet via allerlei omwegen probeert te naaien?

Goede klantenservice

Clara op 07-07-2018 11:57

Goede verzekering met fijne klantenservice. Medewerkers zijn erg vriendelijk en nemen gewoon de tijd om dingen uit te leggen. Heel fijn.

Thijmen op 13-05-2018 09:50

Wel ok, maar vind het wel vervelend dat je eerst zelf geld moet voorschieten. Onze terriër moest aan zijn poot geopereerd worden. Moesten wij zelf eerst betalen. Dat doet wel even pijn 367 euro. Maar goed, Reaal heeft achteraf wel het grootste deel vergoed. Dus dat is wel fijn.

Netjes, maar wel achteraf betaling

Jamila op 06-05-2018 13:36

Reaal betaalt netjes alles wat er afgesproken is. Dus wat dat betreft zit het wel goed. Ik vind het wel vervelend dat je eerst zelf de rekeningen moet betalen en je pas achteraf het geld krijgt. Is niet altijd even handig.

Marco op 14-04-2018 19:08

Dankzij Reaal is mijn hond buiten levensgevaar. Had een gezwel in zijn buik en dat moest op korte termijn weggehaald worden. Dat was een flinke investering ( ruim 800 euro!). Maar gelukkig heeft Reaal alles netjes volgens afspraak vergoed. Ben zeer blij met Reaal!

Zeer tevreden

Pierre op 18-03-2018 01:40

Beloofd wat het doet.
Gemaakte kosten worden snel uitgekeerd.
Uiterst tevreden over Reaal!

MrX op 05-03-2018 07:11

Goede service en duidelijke voorwaarden. Geen adertjes onder gras, waardoor je alsnog zelf moet dokken. Kortom een goede verzekering voor als je je hond wilt verzekeren.

Polis

Keri Lokerse op 10-01-2018 10:17

Reaal adverteert met vergoeding voor castratie en sterilisatie. Nadat het jaar om is, valt het opeens uit het pakket.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina