Onafhankelijke informatie & betrouwbare reviews

Je huisdier verzekerd bij Petplan

Jij bent een echte dierenliefhebber. Dagelijks geniet je van het gezelschap van je huisdier of huisdieren. Of het nu een hond is, een kater of een poes, een vogel of een konijn, de liefde tussen mens en dier is veel waard. Daarom wil jij te allen tijde het beste voor jouw gezelschapsdier. Van het beste zangzaad tot de lekkerste brokjes, de mooiste kooi tot de meest comfortabele mand, niet is jou teveel om ervoor te zorgen dat jouw huisdier een fijn leven heeft. Toch kunnen er soms dingen gebeuren waardoor je dier zich niet goed voelt en medische zorg nodig heeft. Heb je pech, dan kan dit hoge dierenartsrekeningen tot gevolg hebben. Het goede nieuws is dat je jouw huisdier hiervoor kunt verzekeren met de dierenverzekering van Petplan.

Petplan Dierenverzekering

Petplan kent 3 verschillende pakketten:

  • Petplan Basis
  • Petplan Plus
  • Petplan Totaal

Waarom zou je een huisdierverzekering afsluiten bij Petplan?

Het is niet vanzelfsprekend dat je een financiële buffer hebt om bij medische tegenspoed met je huisdier iets duurs als een radiografisch onderzoek, een operatie of een langdurige behandeling (bijvoorbeeld bij chronische aandoeningen) te kunnen betalen. Deze kosten kunnen van honderden euro’s tot duizenden euro’s bedragen. Maar je wilt wél dat je geliefde huisdier de medische zorg krijgt die hij of zij nodig heeft om er zo snel en zo goed mogelijk weer bovenop te komen. Zonder dierenverzekering voor medische kosten sta je er op zo’n moment alleen voor, en kun je tot de keuze moeten komen om de noodzakelijke zorg níet te verlenen omdat je het je niet kunt veroorloven. Dit is niet in jouw belang en zeker ook niet het belang van het welzijn van je huisdier. Met de dierenverzekering van Petplan kun je de dierenartskosten voor jouw trouwe gezelschapsdier meer spreiden. Je betaalt een maandelijkse premie en declareert de nota’s van de dierenarts, waar je, afhankelijk van de gekozen dekking een noemenswaardig deel van terug ontvangt. Zo kun je jouw hond, kat, vogel of konijn te allen tijde de medische zorg bieden die hij of zij nodig heeft.

Goed om te weten over de Petplan huisdierenverzekering

Om je huisdier te kunnen identificeren, stelt Petplan het verplicht dat je dier voorzien is van een identificatiechip. Heeft hij of zij dit nog niet, dan vergoedt Petplan de chip grotendeels. In het geval van een hond of kat geldt dat er vanaf 8 jaar jaarlijks een premietoeslag van 4 procent geheven wordt. Alle rassen kunnen verzekerd worden bij Petplan, maar de Franse en Engelse Bulldogs en de Cavalier King Charles gelden afwijkende voorwaarden. Deze hebben erfelijk bepaalde eigenschappen die leiden tot extra medische kosten. Petplan biedt verschillende verzekeringen aan, maar voor allemaal geldt dat er een eigen bijdrage is van minimaal 20 procent. Daarnaast is er een jaarlijks eigen risico, waarbij je meerdere keuzes krijgt tijdens het afsluiten: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Je wordt geacht van een vaste dierenarts gebruik te maken. Wordt je doorverwezen naar een andere, dan moet je dit laten weten middels een meldingsformulier. Dit moet je ook gebruiken als je dierenarts een behandeling voorstelt die meer dan 750 euro gaat kosten. Verzeker je meerdere dieren bij Petplan, dan krijg je vanaf het tweede huisdier 5 procent korting op de premie voor al je verzekerde dieren.

Huisdierenverzekering Petplan

Wat is er verzekerd?

Petplan biedt een viertal pakketten met verschillende dekkingen aan. Het kleinste pakket is Ongevallen. Dit pakket biedt alleen dekking voor aantoonbaar ongevallen. Hieronder vallen verkeersongevallen, botbreuken, bijtwonden, alsmede kosten ten gevolge van het binnenkrijgen van een vreemd voorwerp, vergiftigd voedsel of giftige gassen. Ook aandoeningen die het gevolg zijn van brand of overstroming vallen onder de dekking. Het maximale te vergoeden bedrag per kalenderjaar bedraagt 2000 euro.

Dan is het pakket Basis. Daarbinnen is er een dekking van 50 procent voor consulten en onderzoeken zoals Röntgenfoto’s, echo’s en bloedonderzoeken. Dezelfde dekking geldt voor bijzondere behandelingen, bijvoorbeeld aan gewrichten zoals de heup en ellebogen. Voor medisch noodzakelijke ingrepen als operaties, in Nederland geregistreerde medicijnen die door de dierenarts voorgeschreven worden en euthanasie wordt 80 procent van de kosten vergoed. Als je dierenarts je een doorverwijzing geeft voor gedragstherapie of fysiotherapie voor je huisdier, dan krijg je van deze kosten 50 procent vergoed. Behandelingen door een acupuncturist of homeopaat worden voor 50 procent vergoed. Het maximaal te vergoeden bedrag per jaar bedraagt bij het pakket Basis 3.000 euro.

Het pakket Plus biedt een wat ruimere dekking. Zo wordt bij consulten, onderzoeken en bijzondere behandeling 75 procent van de kosten vergoed. Voor specialistische zorg, waar Petplan MRI en CT-scans en tandheelkundige zorg onder schaart, is er een vergoeding van 50 procent van de kosten. Gedragstherapie en fysiotherapie (met doorverwijzing) wordt voor 75 procent vergoed, net als behandelingen door een homeopaat of acupuncturist. Daarnaast wordt er maximaal 500 euro vergoed voor opvang van je huisdier als jij zelf opgenomen moet worden en 1000 euro voor medische kosten die elders in Europa gemaakt worden voor je huisdier. Het maximale bedrag dat per jaar vergoed wordt bedraagt bij het pakket Plus 4.000 euro.

Het meest uitgebreide pakket heet Totaal. Hierbij is een jaarlijkse vergoeding van maximaal 60 euro mogelijk voor preventieve zorg zoals vaccinatie, ontwormen, ontvlooien en titeren. Voor consulten, onderzoeken en bijzondere behandeling wordt 80 procent van de kosten vergoed. Voor gebitsbehandeling en MRI of CT-scans wordt eveneens 80 procent vergoed. Datzelfde geldt voor gedragstherapie, fysiotherapie, opvang van je huisdier wanneer jij in het ziekenhuis ligt, medische kosten die elders in Europa gemaakt worden en behandeling door acupuncturist of homeopaat. Het bedrag dat maximaal vergoed wordt per jaar bedraagt bij het pakket Totaal 5.000 euro.

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken wordt door geen enkel van de verzekering van Petplan gedekt. Ongeacht de indicatie worden dieetvoeding en voedingssupplementen nooit vergoed door Petplan. Kosten verbonden aan revalidatie worden eveneens niet vergoed, evenals transplantaties, protheses en orthodontie van het gebit van je huisdier. Experimentele behandelingen vallen ook nooit onder de dekking van je Petplan huisdierenverzekering. Heeft je huisdier aandoeningen of lopende behandelingen ten tijde van het afsluiten van de verzekering? Dan worden kosten die hiermee verbonden zijn vergoed. Vindt Petplan dat een behandeling het dier niet zal baten, dan vergoed men de kosten hiervan eveneens niet. Dat geldt ook voor sectie op een overleden huisdier. Onkosten rondom het voortplantingsproces worden niet vergoed. Gedurende de eerste 30 dagen van je huisdierenverzekering wordt er geen medische kosten vergoed. Dit is de zogenaamde ‘wachttermijn’ die elke dierenverzekering kent. Een uitzondering op deze regel zijn medische kosten die aantoonbaar worden gemaakt als gevolg van een ongeval tijdens de wachttermijn.

Aanvullende verzekering bij de Petplan dierenverzekering

Kosten met betrekking tot de voorplanting van dieren worden niet standaard uit één van de pakketten van Petplan vergoed. Denk hierbij aan anticonceptiemiddelen, castratie en sterilisatie. Voor castratie en sterilisatie is het wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten in combinatie met het Plus of Totaal pakket. Ook voor de crematie van je huisdier, chemo- en radiotherapie en werelddekking kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kan in combinatie met het Basis, Plus en Totaal pakket.

Declareren van dierenartsrekeningen

Het declareren van nota’s van dierenarts of specialist kan online en per post. Doe je het online, stuur dan een goed leesbare scan van de rekeningen mee als bijlage. Hierbij is het vermelden van het chipnummer van je huisdier verplicht. Het is mogelijk om een aantal nota’s (tot maximaal 12 maanden oud) op te sparen en vervolgens tegelijkertijd te declareren. Dit is vooral praktisch als je er voor kiest om per post te declareren, want zo bespaar je postzegels. In beide gevallen moet een ingevuld en ondertekend declaratieformulier meegestuurd worden. Deze kun je downloaden op de website van Petplan. Je kunt terecht bij elke gewenste dierenarts in Nederland, maar vraag wel altijd om een gespecificeerde rekening. Kan dit niet, dan moet de dierenarts de achterzijde van het declaratieformulier invullen en ondertekenen. Je declaratie wordt binnen 10 werkdagen afgehandeld. Let op: moet je huisdier een behandeling van 750 euro of hoger ondergaan, dan moet je voordat je dit laat doorgaan contact opnemen met Petplan. Ook moet je een doorververwijzing doorgeven aan Petplan. Hiervoor is er een speciaal meldingsformulier, dat binnen één werkdag afgehandeld wordt.

Opzeggen van je Petplan huisdierenverzekering

Na het eerste jaar kan je je verzekering maandelijks opzeggen. Dit dient schriftelijk te gebeuren, per post of per email. Overlijdt je huisdier, dan hoef je niet meteen op te zeggen, want je hebt natuurlijk wel iets anders aan je hoofd. Doe je je opzegging alsnog binnen 30 dagen na het overlijden van het dier en stuur je daarbij een overlijdensverklaring van de dierenarts mee, dat wordt de verzekering met terugwerkende kracht beëindigd op de dag na het overlijden van je huisdier. Teveel betaalde premie wordt dan teruggestort.

Kat v.a. € 12,45
Hond v.a. € 15,13
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering - Buitenland
Beoordeling 5
Eigen risico € 0 tot € 250
Max. vergoeding per jaar € 3000 tot € 5000

Heb je ervaring met Petplan?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

bol.com
Velden met * zijn verplicht

Reviews over Petplan

Een goede verzekering voor onze hond

A. Groeneweg op 24-08-2022 23:02

Met een verzekering bij Petplan zit je zeker goed met je huisdier.
Super snel met het betalen van de declaraties.

Preventieve zorg is eruit sinds 1 jaar

Monique Verkerk op 12-05-2022 10:26

Ik vind dit echt een min punt van Petplan dat de preventieve zorg eruit is gehaald jaarlijks. We zijn al sinds 2014 verzekerd voor onze honden. Nu de teleurstelling dat de premie ook nog met de leeftijd omhoog ging en geen preventieve zorg meer jaarlijks. Ik vind dit een achteruitgang van service wat Petplan betreft.

Al 3 jaar een blije hond én baas!

Marie op 28-04-2022 14:51

Miep is sinds de dag dat ik haar in huis heb verzekerd bij Petplan. En iedere dag ben ik er blij mee. Ze heeft al best wat kleine dingetjes gehad, waardoor ze ons al veel geld had kunnen kosten. Maar dankzij de dekking van Petplan, kostte het ons alleen de eigen bijdrage. De service is ook kundig en persoonlijk. Je merkt goed dat dit bedrijf opgericht is door- en voor dierenvrienden. Ga zo door Petplan!

Janneke op 28-10-2018 21:02

Ik snap niet waar die negatieve reacties vandaan komen. Ik ben zeer te spreken over Petplan. De nota's worden snel en netjes betaalt en ik heb nooit gehad dat ze iets weigerden te vergoeden. Er is wel een keer navraag gedaan bij een dierenarts of een ingreep nodig was, maar dat vind ik geen probleem. Er zijn ook mensen die misbruik maken van een verzekering en vind ik het niet meer dan normaal dat dit gecontroleerd wordt.

Petplan gooit er met de pet naar!

Megan op 25-10-2018 04:39

IK heb al 5 KEER MIJN DECLARATIE GESTUURD! 5 KEER! Bel ik de klantenservice, zeggen ze. Sorry mevrouw, is niet binnen gekomen. Dus ik weer proberen en vervolgens bellen. Krijg ik iemand anders aan de telefoon en die zegt weer hetzelfde. Heb alle gegevens gecontroleerd en nagevraagd of alles klopt. Klopte gewoon. Bel ik gisteren terug en wat blijkt? Ze hebben al mijn declaraties wel ontvangen, maar was verkeerd verwerkt. Wat doen ze daar de hele dag? Theetjes drinken en Youtube filmpjes kijken? Waardeloos!

Ik stap over

Nathalie op 06-09-2018 03:18

Moet iedere maand enorm veel premie betalen en wat krijg je vergoed? Een schijntje! Heb er spijt van dat ik mijn hond bij Petplan verzekerd heb. Zodra ik de kans krijg, stap ik over naar een andere verzekeraar.

Goede verzekeraar

Ferry op 19-07-2018 13:54

PEtplan is wat mij betreft een goede verzekeraar. Er is wel wat op aan te merken, maar dat geld voor alle dierenverzekeringen.
Pluspunten zijn:
Verzekering is niet alleen voor honden en katten, maar ook voor andere huisdieren.
Lage premie, lager dan bij andere verzekeraars
Snelle afhandeling vergoedingen
Goede dekking, ruim voldoende.

Nadelen:
Soms vragen ze bij een andere dierenarts of een operatie echt noodzakelijk is.
En je moet zelf eerst vooruit betalen.

Makkelijk en goed

Lennaert op 10-06-2018 18:44

Declareren is makkelijk en je krijgt het geld snel vergoed. Superfijn zo. Ook fijn dat je zelf een dierenarts mag uitkiezen, dat is niet overal zo.

Goede keuze

Suus op 02-05-2018 08:21

Ik snap niets van de negatieve reacties. Voor mij werkt Petplan goed. Ik heb onze boxer hier twee jaar geleden verzekerd en heb er geen spijt van. De paar keer dat wij naar de dierenarts moesten, hebben wij netjes vergoed gekregen. Ook de medicatie. Voor mij is Petplan een goede keuze.

Ellen op 23-04-2018 03:07

Heb onze twee katten al vier jaar bij Petplan verzekerd. Geen enkel probleem. Doen netjes wat ze beloven en vergoeden gewoon alles. Kunnen andere verzekeraars nog een voorbeeld aan nemen!

Meike op 13-04-2018 16:06

Mijn poes is nu al 5 jaar bij Petplan verzekerd. Nooit problemen mee gehad. Maar nu hoorde ik dat mijn dierenarts niet meer rechtstreeks bij Petplan kan declareren. Erg vervelend. Ik heb niet altijd geld om even voor te schieten. Gelukkig heeft mijn poes nog geen dure onderzoeken of operaties nodig gehad, maar erg gerust ben ik er niet op.

Petje af voor Petplan!

Karina op 08-04-2018 10:06

Was eerst een beetje sceptisch over Petplan, maar heb mijn kat Loekie uiteindelijk toch hier verzekerd. Ben heel blij dat ik dat gedaan had, want nog geen jaar later kreeg ze problemen met haar lever. Dierenarts meerdere malen bezocht, medicijnen gekocht, behandeling gedaan... al met al was ik meer dan 2000 euro kwijt aan medische onkosten. Was superblij dat Petplan alles betaalde. Hoefde alleen maar de 35 euro aan eigen risico te betalen, maar dat is natuurlijk niks in vergelijking met het totaalbedrag. Ik geloof dat er weinig verzekeraars zijn die dit vergoed hadden, dus petje af voor Petplan!

Onvriendelijke klantenservice

Martin op 21-02-2018 09:02

Op zich is Petplan wel ok, maar de klantenservice mag wel wat vriendelijker. Ik had een paar vragen over het declareren van een MRI-scan en acupunctuur. Werd te woord gestaan door een onvriendelijke dame die blijkbaar zeer geïrriteerd was over mijn vragen. Ik geef toe dat ik altijd het naadje van de kous wil weten, maar als klantenservicemedewerker is het toch gewoon je werk? Misschien een cursus 'omgaan met klanten'? Voor de rest nooit problemen gehad.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord